Вт, 2024-03-19, 09:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:52
У Вінниці госпіталізували 7 силовиків, активісти хочуть нового пікету. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

В результаті зіткнень у Вінницькій ОДА 7 працівників міліції були госпіталізовані з тілесними ушкодженнями і отруєнням сльозогінним газом, також за допомогою до медиків звернувся один з учасників мітингу. Про це повідомляє прес-служба облуправління МВС.

"Незважаючи на неодноразові попередження про недопущення порушень громадського порядку активісти розбили вікна і закидали яйцями офіс, що знаходиться навпроти будівлі ОДА. Четверо правопорушників були доставлені у вінницький міський відділ міліції", - зазначили в МВС.

За даними міліції, після встановлення осіб вони були відпущені.

Як повідомили в управлінні МВС, під час проведення позачергової сесії обласної ради біля будівлі ОДА "частина агресивно налаштованих мітингувальників грубо порушили громадський порядок". Для охорони громадського порядку біля будівлі облдержадміністрації було задіяно більше 200 співробітників міліції.

У свою чергу активісти вимагають від начальника обласної міліції Ігора Моренця подати у відставку через жорстоке побиття людей біля облради.

Як повідомляє місцеве видання "20 хвилин", до центрального входу облуправління МВС прийшла велика кількість людей, які перед цим були під облрадою. Активісти принесли з собою сміттєвий контейнер.

Моренець вийшов до протестуючих двічі.

"Спочатку сказав, що проаналізує ситуацію і прийме рішення про свою можливу відставку. Наступного разу він повідомив, що в сутичках під облрадою постраждали 7 міліціонерів. Буде проведено слідство. Перші результати обіцяли оприлюднити в понеділок, 8 грудня. Тоді ж, сказав Моренець, він прийме рішення щодо своєї можливої відставки з посади головного міліціонера області", - зазначає видання.

Голова Вінницької ОДА назвав захоплення адмінбудівлі спланованою акцією спецслужб РФ

Голова Вінницької обласної державної адміністрації Анатолій Олійник, опудало якого сьогодні спалили активісти, припускає, що захоплення адміністративної будівлі, де розміщені апарати ОДА та облради, у Вінниці, є спланованою акцією з боку російських спецслужб. Про це керівник області написав на своїй сторінці в Facebook.

"6 грудня під час засідання сесії Вінницької обласної ради озброєними групами підготовлених бойовиків було захоплено будівлю Вінницької обласної державної адміністрації та обласної ради. Очевидно, що під час проведення АТО, фактичної агресії з боку Росії, основним методом російських спецслужб є розхитування ситуації всередині країни, терор проти посадових осіб та патріотів, всіх тих, від кого залежить нормальне функціонування державного організму. На жаль, кремлівській пропаганді вдалося ввести в оману і певну кількість справжніх патріотів", - заявив Олійник.

За його словами, під час штурму приміщення ОДА кілька співробітників МВС і протестуючих були травмовані, в будівлі пошкоджено комунальне майно.

"Рішуче заявляю - ситуація в системі життєдіяльності всіх сфер Вінниці та області знаходиться під повним контролем української влади, яка не допустить ескалації конфлікту", - йдеться в заяві.

Керівник області вимагає від учасників штурму почати переговорний процес.

"У зв'язку зі складною ситуацією у Вінниці змушений вимагати від учасників штурму негайного звільнення будівлі Вінницької ОДА та Вінницької обласної ради та початку переговорного процесу. У випадку, якщо ці вимоги не будуть виконані, влада змушена буде відновити законність і правопорядок всіма доступними методами, щоб захистити життя, здоров'я і безпеку громадян України", - заявив голова ОДА.

За його словами, "жоден російський провокатор і винний в організації та підбурюванні українців до провокацій не уникне справедливої відповідальності".

Рух транспорту у Вінниці відновили, але в соцмережах лунають заклики до нового пікету

У Вінниці відновлено рух транспорту в центрі міста, яке було перекрито через акцію протесту біля будівлі облради, передає УНІАН.

В той же час, через соцмережі городяни скликають на сьогодні на 17 годину ще одну акцію протесту.

Наголошується, що люди будуть вимагати у невідомих звільнити адмінбудинок, де розміщений апарат облради та облдержадміністрації, для можливості нормального функціонування життя в області.

Також у секторі зв'язків з громадськістю повідомили, що зараз встановлюються деталі штурму облради і можлива причетність до провокацій "засланих" людей. Деталі обіцяють оприлюднити найближчим часом.

Нагадаємо, сьогодні у Вінниці близько 400 активістів штурмували будівлю облради, де планувалася позачергова сесія, на якій місцеві депутати збиралися проголосувати за відставку чинного голови облради Сергія Світка. Активісти протестували проти відставки Світка, який був обраний зборами Майдану. Вони зайняли зал і президію облради та ухвалили звернення до президента України Петра Порошенка з вимогою негайно звільнити голову ОДА Анатолія Олійника.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 865 | Додав: adminA | Теги: госпіталізували 7 силовиків, Вінниці, нового пікету. ВІДЕО, активісти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]