Чт, 2024-03-28, 16:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:08
У ВР сталася перепалка між Княжицьким та Шуфричем щодо закону про мову - "посланець Путіна" лякає "весь ліс"
Інші останні Політичні новини

"Посланець Путіна" лякає "весь ліс": у ВР сталася перепалка між Княжицьким та Шуфричем щодо закону про мову

На викрики Шуфрича Княжицький відреагував наступним чином: «Не оцінять за поребриком, що ви голос зриваєте».

В сесійній залі Верховної Ради України постійно відбувається словесна суперечка між головою Комітету з питань культури і духовності Миколою Княжицьким та народним депутатом фракції «Опозиційний блок» Нестором Шуфричем щодо положень законопроекту про функціонування української мови.

Як передає кореспондент УНІАН, депутати з «Опоблоку» внесли максимальну кількість поправок до законопроекту і наполягають на їх розгляді, таким чином затягуючи розгляд проекту даного закону. Серед них найбільш активним є Шуфрич.

У Раді на тлі корупційного скандалу заговорили про можливе розформування "Укроборонпрому" Суперечка виникла, коли Шуфрич наполягав на тому, щоб обговорити поправку, яку вніс інший депутат, а не він.

Княжицький відповів, що згідно з регламентом, парламент може обговорювати цю поправку, але не зобов’язаний, тому порекомендував Шуфричу обговорювати ті поправки, які запропоновані ним.

Княжицький, звертаючись до Шуфрича, зазначив: «Коли один, вибачте, посланець Путіна, як маленький тарган буде лякати весь ліс і робити те, що він хоче, а країна буде розвалюватися, ну ми що ненормальні люди? І ми що це допустимо?».

У відповідь Шуфрич почав щось викрикувати з робочого місця, на що Княжицький сказав: «Не оцінять за поребриком, що ви голос зриваєте».

Також сьогодні під час виступів у парламенті на обговоренні законопроекту про функціонування української мови Шуфрич весь час посилався на заяву комісара Ради Європи з прав людини Дуню Міятович, яка закликала депутатів ВР не голосувати за мовний закон до закінчення президентських виборів.

На це Княжицький йому нічого не відповідав, лише зауважував, що Шуфрич цитує Міятович, але при цьому не може навіть правильно назвати її посаду.

Як відомо, сьогодні Книжицький підтримав позицію позафракційного народного депутата Ганни Гопко, що закон необхідно ухвалити до завершення передвиборчої кампанії, тобто, до кінця наступного пленарного тижня (до 22 березня).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 899 | Додав: adminA | Теги: посланець Путіна лякає весь ліс | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]