Ср, 2024-04-24, 09:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:39
У врегулюванні конфлікту на Донбасі Штайнмаєр не бачить альтернативи дипломатії
Інші останні Новини Європейського Союзу

Глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр переконаний, що не варто ставити крапку на дипломатичних зусиллях у врегулюванні конфлікту на Донбасі. В іншому разі ситуація може повністю вийти з-під контролю.

Міністр закордонних справ Франк-Вальтер Штайнмаєр переконаний, що переговори у "нормандському форматі" за участі України, Росії, Німеччини та Франції потрібно продовжувати. "Ми не бачимо альтернативи, окрім як пробувати знову і знову", - зазначив він у неділю, 25 січня, перебуваючи в Алжирі, передає інформагентство dpa.

Він черговий раз закликав Росію вплинути на проросійських сепаратистів на Донбасі задля зниження напруги у регіоні. "Ми не повинні завчасно заявляти про завершення дипломатії. Хто це робить, повинен враховувати, що пускає ситуацію на самоплив", - переконаний міністр.

Німеччина та Франція тривалий час намагаються виступити у ролі посередників у конфлікті на Сході України. Останні переговори у так званому "нормандському форматі" на рівні міністрів закордонних справ відбулися у Берліні, 21 січня. Однак анонсована зустріч глав держав у даному форматі поки так і не відбулася.

Відповідальність за обстріл Маріуполя

Нагадаємо, глава МЗС Німеччини звинуватив сепаратистів на Сході України у підриві зусиль з мирного врегулювання конфлікту. За його словами, після заяв ватажка сепаратистів Олександра Захарченка про початок наступу на Маріуполь видається зрозумілим, хто відповідальний за обстріл Маріуполя 24 січня, і в кого "очевидно, є інтерес у тому, щоб перешкодити теперішнім спробам з деескалації конфлікту".

Із закликом "продовжувати мирні переговори, а не вести абсурдне кровопролиття" до бойовиків самопроголошених республік також звернувся генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд. Цю позицію підтримала і президентка ПАРЄ Анн Брассер, яка закликала "всі сторонни конфлікту припинити збройне протистояння" і дотримуватися домовленості про припинення вогню. Генсек ООН Пан Гі Мун назвав обстріл у Маріуполі порушенням міжнародного гуманітарного права.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 848 | Додав: adminA | Теги: Донбасі Штайнмаєр, альтернативи дипломатії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]