Пт, 2024-04-19, 03:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:49
У всеукраїнське турне вирушить Андрухович з поляками й "Абсентом"
Інші останні Культурні новини

Український письменник Юрій Андрухович разом із польським гуртом Кarbido та найкращими vj-командами покажуть свої шоу в рамках туру "Абсент" у Івано-Франківську, Львові, Кам'янці-Подільському, Вінниці, Одесі, Харкові та Києві.

"Абсент" є останньою частиною музично-поетичної трилогії польського гурту Karbido й українського письменника Андруховича. Попередніми частинами трилогії є "Самогон" та "Цинамон".

Ідея "Абсенту" — у створенні за мотивами роману "Перверзія" синтетичної лірико-музичної програми (голос поета, тексти, музика), посиленої та доповненої візуалізацією (відео-арт у найрізноманітніших формах та проявах), пише "Газета.ua".

Медіа-вистава "Абсент" поєднала в собі експериментальну і традиційну музику, іронічні й глибоко ліричні тексти, різножанрове відео, являючи при цьому цільний органічний твір. Її прем'єра відбулася 18 грудня минулого року в Київській музичній академії і стала для України однією з найважливіших мистецьких подій року.

Влітку на Toya Studios у Лодзі буде записано платівку "Абсент" — двомовну, на відміну від попередніх платівок, що видавалися окремо польської та українською. Її прем'єра запланована в Україні — на фестивалі Бруно Шульца в Дрогобичі. Місце прем'єри обрано невипадково, адже саме творчості Шульца завдячує своєю назвою друга частина трилогії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1190 | Додав: admin | Теги: всеукраїнське турне, Андрухович, абсент | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]