Пт, 2024-04-19, 14:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:30
У Затоці перекинувся і затонув катер: не менше 10 загиблих. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

У населеному пункті Затока в Одеській області перекинувся і затонув пасажирський катер. Про це повідомив глава Одеської ОДА Михайло Саакашвілі на своїй сторінці в Facebook.

"Трагедія в Затоці: перекинувся і потонув пасажирський катер. Кілька загиблих, точна цифра уточнюється", - повідомив він.

Також Саакашвілі відзначив, що більшість людей вдалося врятувати.

"Перервав візит до Львова на дні Бессарабії і прямую туди", - додав глава ОДА.

За даними джерел "Інтерфакс-Україна", кількість загиблих перевищує 10 осіб, однак дані про кількість загиблих у різних джерел не збігаються. Всього на прогулянковому катері "Іволга" знаходилося 32 людини.

Як повідомили в ефірі "5 каналу" з посиланням на ДСНС, наразі триває рятувальна операція.

Пізніше прес-служба Міністерства інфраструктури України повідомила, що в результаті події 12 людей загинули, 23 людини врятовані, тривають пошуки.

"Вдень 17 жовтня судно для прогулянок "Іволга" вийшло з приватної бази в акваторії Чорного моря в районі міста Білгород-Дністровський. За попередніми даними на борту знаходилося 36 осіб. Під час повернення на базу близько 16:00 судно перекинулося", - йдеться в повідомленні.

Перший заступник голови Одеської обладміністрації на своїй сторінці у Facebook додав, що судно затонуло на відстані приблизно 1 км від берега. За його даними, на борту було 33 пасажири і 3 члени екіпажу.

"Врятувати вдалося 23 людини, 18 із них - у лікарні Білгород-Дністровського, 5 від госпіталізації відмовилися. Причина трагедії - сильний шторм і відсутність рятувальних жилетів. Знайдено 12 потонулих. Ще одного шукають", - написав він.

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк розпорядився створити спеціальну комісію для розслідування обставин трагедії, координації проведення аварійно-рятувальний робіт та ліквідації наслідків аварії прогулянкового судна.

Комісію доручено очолити віце-прем'єр-міністру - міністру регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадію Зубку, повідомляєурядовий портал. Заступник міністра інфраструктури Юрій Васьков вже виїхав до Іллічівська.

Раніше в Маріуполі на Піщаному пляжі прямо на очах відпочивальників вибухнув і затонув прикордонний катер.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 853 | Додав: adminA | Теги: затонув катер, 10 загиблих, затока | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]