Чт, 2024-03-28, 12:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:34
У зоні АТО - тиша. Працюють сапери. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

Після вчорашнього намагання російсько-терористичних найманців з новою силою розпалити конфлікт, ніч у зоні проведення АТО пройшла спокійно. Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО.

Військові на передовій продовжують укріплювати свої позиції, пильно стежать за діями бойовиків, щоб у будь-яку мить адекватно відповісти на провокації.

У Сватовому військові сапери все ще ліквідовують наслідки катастрофи. За день знищено більш як200 боєприпасів. Очищено 2 гектари території навколо складу. Йде підготовка до ведення робіт всередині складу.

За день під час розмінування території навколо ліній електропередач виявлено та знешкоджено 31 вибухонебезпечний предмет.

Російсько-терористичні війська на Донбасі не припиняють скоювати збройні провокації з використанням стрілецького озброєння, ручних і автоматичних гранатометів, зафіксовано використання мінометів і зенітних установок ЗУ-23-2. Про це свідчать оперативні дані групи "Інформаційний спротив".

Найбільш активно провокації вчинялися в смузі від Пісок до Авдіївки, застосування ЗУ-23-2 помічено в районі ДАП, також зі стрілецької зброї і гранатометів обстрілювалися позиції сил АТО в районі н.п. Щастя і Трьохізбенка.

У районі Пришиба і Сокольників, а також південніше Трьохізбенки бойовики провели ротацію своїх підрозділів. У зазначених районах з'явилися в значній кількості гранатометні групи (взводи) бойовиків (в кожній групі - по 2-3 од. АГС-17,21), на транспорті високої прохідності. Тактика дій - короткий вогневий наліт (обстріл), потім на транспорті оперативно змінюють позиції.

У районі Троїцького, північніше Авдіївки, а також поблизу Гранітного відзначаються активні спроби бойовиків приховано мінувати найближчі підступи до опорних пунктів і передових позицій сил АТО, а також нейтральну зону. В основному встановлюють різного роду розтяжки (застосовують як протипіхотні міни, в тому числі типу ОЗМ-72, так і ручні гранати). Застосування керованих і некерованих фугасів відзначається рідко, і тільки для цільових диверсій (підриву групи розмінування сил АТО, знищення бронетехніки, транспорту, руйнування об'єктів).

Спостерігається активне поповнення Тельманівської тактичної групи бойовиків - ключової для всього південного флангу терористів, - яка під час літніх боїв під Старогнатівкою зазнала значних втрат. Поповнення йде живою силою, відзначене перекидання мінометних підрозділів і бронетехніки (за останню добу - 6 ББМ, по 3 од. БМП-2 і БТР-80).

На передньому краї бойовиків фіксуються важкі озброєння, які повинні бути відведені від лінії розмежування. Так, у районі Круглика на позиціях замаскований дивізіон 122-мм САУ 2С1 "Гвоздика" (8 одиниць) і щонайменше 3 одиниці 152-мм САУ 2С3 "Акація"; на північний схід від Іванівки, в лісопосадках - 8 БТР-70, 80, а також 5 танків, кілька позицій з ПТРК; південніше Лутугиного - 16 одиниць БМП-1 і МТ-ЛБ на польовій стоянці, а також на замаскованих позиціях 18-20 ББМ і 8 танків різних типів (зосереджені однією групою).

На 10.11.2015 р. запланована перевірка підрозділів "4 омсбр" "2-го армійського корпусу ЛНР" за участю російських кураторів (офіцерів 12-го командування резерву Південного військового округу ЗС РФ). Одночасно ракетно-артилерійський дивізіон "4 омсбр" отримав вказівку з передислокації з району н.п. Красний Луч у район н.п. Брянка Луганської області - в зону, в якій не має бути важких озброєнь. Біля Слов'яносербська підрозділи розвідки "4 омсбр" проводять розвідку позицій ЗСУ.

05-07.11.2015 р. на військовому полігоні в районі с.Успенка Лутугинського району Луганської області відбудуться батальйонні тактичні навчання підрозділів "2 омсбр 2 АК ЛНР". Поблизу с.Мирне Лутугинського району зафіксовано 38 танків "танкового батальйону 2 омсбр 2 АК ЛНР".

За наказом "глави ЛНР" Ігоря Плотницького почався процес розформування підрозділів т.зв. "територіальної оборони" терористичної організації "ЛНР".

Серед бойовиків "ДНР" активно поширюється інформація про формування на тимчасово непідконтрольній території України групи "Харківський корпус".

Як повідомлялось, 3 листопада троє військовослужбовців зазнали поранень внаслідок обстрілу бойовиками блокпосту у селі Трьохізбенка Луганської області.

За інформацією мера Конотопа Артема Семеніхіна, серед "300-х" (поранених) - і комбриг 92-ї бригади Віктор Ніколюк з позивним Вітер.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 790 | Додав: adminA | Теги: зона АТО, Тиша, сапери | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]