Ср, 2024-04-24, 13:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:12
У зону АТО гуманітарні вантажі доставлятимуть під контролем СБУ через два пропускні пункти
Інші останні Новини України

Організації будуть доставляти гуманітарний вантаж в зону АТО з дозволу Служби безпеки України через два пропускні пункти, які також визначить спецслужба.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Це будуть "грін карти" для гуманітарних вантажів організацій, які визначені Міністерством соціальної політики, які працювали у 2014 році, які працюють у великому обсязі зараз. Коли вони будуть отримувати дозволи на гуманітарний вантаж, вони будуть отримувати пропуск і повідомлення СБУ про вільний коридорі", - сказав він журналістам після наради з відновлення Донбасу у вівторок, 30 червня, у Києві.

"Це організаційний захід, який буде створено на 2-х пропускних пунктах Службою безпеки України", - підкреслив Зубко, зазначивши, що поки ці пункти не визначені, "цим займається СБУ".

Як повідомлялося, 23 червня за підсумками зустрічі прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка з міжнародними гуманітарними організаціями було визначено, що в певних пунктах допуску буде встановлено режим "зеленого коридору" для гуманітарних вантажів.

Яценюк дав доручення оптимізувати і спростити процедури погоджень, необхідних для гуманітарних вантажів відповідно до українського законодавства.

"Допомога повинна надаватися швидко і максимально просто, одночасно із забезпеченням якісного контролю згідно з розумними і цивілізованими процедурами", - доручив прем'єр.

Нагадаємо, раніше СБУ заявляла, що перекрила канал постачання продуктів харчування на територію, окуповану терористами "ЛНР" і "ДНР", до організації якого причетні бійці одного з добровольчих батальйонів і окремі військові ЗСУ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 867 | Додав: adminA | Теги: гуманітарні вантажі, зона АТО, контроль СБУ, два пропускні пункти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]