Чт, 2024-03-28, 12:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:08
Учасники блокади Криму незадоволені забороною торгівлі з АРК
Інші останні Новини з регіонів України

Лідер "Громадянської блокади Криму" Ленур Іслямов заявив, що учасників акції не влаштовує постанова уряду України про припинення товарних поставок до Автономної Республіки Крим. Про це він повідомив у коментарі "Крим.Реалії".

На їхню думку, норми цього документу дозволяють завозити до Криму товари з комерційною метою.

"Там 50 кілограмів на одну людину, а ми припускали все-таки, як зараз, на один автомобіль. Виходить, можна 10 людей завантажити в бус, це ж треба проїхати тільки прикордонників. А далі вони вже можуть поїхати на інших машинах. І виходить, що ми навіть півтонни зможемо провезти", – зазначив Іслямов.

Крім того, на його думку, ухвалена постанова передбачає корупційну складову. У ній зазначено, що Міністерство економічного розвитку може видавати дозволи на провезення товарів, необхідних для економіки й нацбезпеки. Іслямов вважає, що цією нормою можна легко зловживати.

Голова державної служби з питань АРК і Севастополя Наріман Устаєв назвав цю критику необґрунтованою і заявив, що корупції на адміністративному кордоні не буде, якщо профільні відомства будуть чесно виконувати свої обов`язки.

"Є відповідні компетентні органи, які здійснюють контроль на пунктах пропуску та пунктах в`їзду-виїзду. Я думаю, що тут уже питання до них, наскільки сумлінно вони будуть працювати й виконувати свої завдання", – вважає Устаєв.

Як повідомлялось, Кабінет міністрів 16 грудня заборонив провозити товари через адміністративний кордон із Кримом. Відповідно до постанови, виняток становлять лише особисті речі громадян та соціально значущі продукти харчування, сумарна вартість яких не перевищує 10 тис. грн, а сумарна вага – не більше 50 кг на одну людину.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 691 | Додав: adminA | Теги: учасники блокади Криму, Незадоволення, арк, заборона торгівлі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]