Чт, 2024-03-28, 11:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:03
Учасники ходи "Безсмертний полк" у Києві поклали квіти до Меморіалу Вічної Слави. ВІДЕО
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Колона учасників ходи з нагоди Дня перемоги "Безсмертний полк" почала рух по вулиці Мазепи в центрі Києва від Арсенальної площі в бік парку Слави.

Як передає "Інтерфакс-Україна", в колоні йде кілька сотень людей. Вони тримають в руках портрети загиблих у Другій світовій війні солдатів-червоноармійців, у деяких в руках державні прапори України, білі повітряні кулі.

Колону супроводжують люди у військовій формі, а також значна кількість правоохоронців, в тому числі спецпідрозділів міліції. Акція проходить спокійно.

У числі організаторів акції вказувалися Київська міська організація ветеранів України та громадська організація "Всеукраїнський громадський фонд "Завтра".

Біля Меморіалу Вічної Слави в Києві відбувся невеликий конфлікт за участю групи молодих людей, які розгорнули червоно-чорний прапор, і людьми, що покладали квіти до монумента. Червоно-чорний прапор є символом УПА.

Почалася перепалка, після чого молодих людей почали відтісняти правоохоронці, в тому числі бійці спецпідрозділів. Близько десятка молодих людей взяли в кільце і відтіснили від монумента.

Також сьогодні вранці в Києві з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні відбувся марш військових оркестрів. Оркестрові військові колони пройшли маршем від Алеї Слави до Майдану Незалежності, виконуючи козацькі та інші марші, передає УНІАН.

Нагадаємо, 8-9 травня в Києві проходять меморіальні й урочисті заходи в рамках святкування Дня пам'яті і примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 761 | Додав: adminA | Теги: Меморіал Вічної Слави, квіти, Безсмертний полк, Київ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]