Пт, 2024-03-29, 12:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:39
УЄФА: Євро-2012 бути в Україні
Інші останні Спортивні новини

Союз європейський футбольних асоціацій (УЄФА) не планує переносити матчі фінальної частини чемпіонату Європи з футболу, який відбудеться, як і планувалося, на початку літа в чотирьох українських і чотирьох польських містах, повідомляє УНІАН.

Як передає кореспондент УНІАН у Польщі, про це заявив директор з питань комунікацій УЄФА Олександр Фуртуа в ефірі TVN24.

"Ситуація в Українi породжує багато запитань. Ми поставили їх українській владі, і отримали гарантію, що вони зможуть гарантувати безпеку на всіх об'єктах, які будуть використовуватися під час чемпіонату", - сказав він.

"Чемпіонат відбудеться через кілька десятків днів в Україні та Польщі", - додав Фуртуа.

Як повідомлялося, 30 квітня один з директорів УЄФА Мартін Каллен в інтерв'ю німецькій газеті Sueddeutsche Zeitung заявив, що УЄФА може перенести проведення Євро-2012 на інший рік через ситуацію в Україні.

Нагадаємо, деякі країни Європи, а також європейська преса закликали бойкотувати Євро-2012 в Українi у зв'язку з ситуацією, яка склалася навколо екс-прем'єра України Юлії Тимошенко. Крім того, європейці стурбовані серією вибухів у Дніпропетровську.

1 травня президент Федерації футболу України Григорій Суркіс закликав припинити усілякі спекуляції навколо теми проведення в Україні фінальної частини Євро-2012.

30 квітня віце-президент Міжнародного Олімпійського Комітету (МОК) Томас Бах (Thomas Bach)і екс-президент Німецького футбольного союзу Тео Цванцигер (Theo Zwanziger) виступили категорично проти бойкоту проведення чемпіонату Європи з футболу в Україні.

Раніше у березні 2009 року координатор організації всесвітньої футбольної першості в Німеччині в 2006 році, член виконавчого комітету УЄФА, Франц Бекенбауер відзначив деякі труднощі у забезпеченні проведення Євро-2012 в Україні: "інфраструктура ще кульгає, але будівництво стадіонів просувається прийнятно".

У той же час міжнародна правозахисна організація Amnesty International стурбована умовами безпеки футбольних уболівальників під час проведення чемпіонату з футболу. Причиною для занепокоєння організації є прикрі випадки перевищення службових повноважень міліціонерами стосовно громадян України. В організації вважають, що в Україні в першу чергу потрібна негайна реформа в МВС.

У свою чергу українські організатори запевняють, що чемпіонат з футболу Євро-2012 відбудеться в Україні 100%.

Довідка

Матчі фіналу Євро-2012 мають відбутися в українських містах Києві, Львові, Донецьку і Харкові та польських Варшаві, Вроцлаві, Гданську і Познані з 8 червня по 1 липня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 995 | Додав: admin | Теги: україна, Євро-2012, УЄФА | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]