Сб, 2024-04-20, 10:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:46
Угоду про створення німецько-української промислово-торговельної палати Рада ратифікувала
Інші останні Економічні новини

Верховна Рада України ратифікувала угоду про створення німецько-української промислово-торговельної палати, яка покликана значно посилити присутність німецького бізнесу в Україні.

За ухвалення відповідного закону проголосували 238 народних депутатів за необхідного мінімуму в 226 голосів, передає УНІАН.

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Микольська, доповідаючи про законопроект №0092, повідомила, що створювана промислово-торговельна палата замінить нинішнє бюро делегата німецької економіки в Україні. "Для нас це дуже важлива подія, оскільки це означає, що ми перебуваємо в пріоритеті Німеччини, а наші торговельні відносини посиляться за посиленням інституційної спроможності", - сказала Микольська.

Заступник міністра економрозвитку зазначила, що в 2015 році обсяг двосторонньої торгівлі між Україною і Німеччиною становив близько 6,2 млрд дол. Німеччина за обсягом експорту перебуває на третьому місці серед торговельних партнерів України і є найбільшим торговельним партнером нашої країни в Євросоюзі. Також Німеччина входить до трійки лідерів з інвестицій в Україну, передає УНІАН.

Як повідомлялося, Україна 23 жовтня минулого року провела інвестиційний форум в Берліні. В результаті німецького форуму було підписано одразу декілька документів, зокрема, про створення німецько-української промислово-торговельної палати.

У 2015 році експорт з України до Німеччини становив 1,33 млрд дол (1,6 млрд дол у 2014 році), а імпорт – 3,9 млрд дол (5,36 млрд дол у 2014 році).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 711 | Додав: adminA | Теги: рада, угода, створення німецько-української пром | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]