Чт, 2024-03-28, 22:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:08
Угорщина підтримає повернення Україні окупованих рф територій - Сіярто натякнув
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що заклики його країни до миру в Україні не означають згоди з тим, що росія збереже окуповану наразі територію. Водночас він наголосив, що припинення вогню має відбутися негайно.

Про це глава угорського МЗС заявив в інтерв'ю Associated Press. Він зазначив також, що сісти за стіл переговорів – не означає прийняти стан речей, що склався наразі.

"Коли припиняється війна і розпочинаються мирні переговори, зовсім необов'язково, щоб кордони були там, де проходить лінія фронту. Ми знаємо це і з нашої власної історії… Зараз має настати припинення вогню", – заявив Сіярто.

Нагадаємо: раніше Угорщина відмовилася брати участь у спільній закупівлі 1 млн боєприпасів для України країнами ЄС. Сіярто пояснив позицію країни "бажанням миру", проте зазначив, що Будапешт "не заважатиме іншим робити те, що вони хочуть".

Зі свого боку прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що поставки Заходом зброї Україні затягують війну. Він назвав збройну агресію росії проти України "війною між двома слов'янськими країнами", до якої Євросоюз не має втручатися.

Чиновник закликав Україну припинити бойові дії та розпочати мирні переговори, а країни Заходу – припинити підтримувати один із таборів "чужої війни".

Як повідомляли ЗМІ - Сіярто заявив, що його країна не підтримуватиме інтеграцію України до ЄС та НАТО нібито через "небезпеку" для шкіл на Закарпатті;

також в Угорщині заявили, що не заарештовуватимуть президента рф володимира путіна, якщо він приїде до країни. Влада в Будапешті вважає, що видача ордера на арешт путіна нібито веде до "подальшої ескалації".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 389 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]