Пт, 2024-03-29, 15:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:18
Указ про терміни проведення чергових призовів та звільнення у запас у 2015 році Порошенко підписав
Інші останні Офіційні новини

Президент України Петро Порошенко підписав указ "Про строки проведення чергових призовів, чергові призови громадян України на строкову військову службу та звільнення в запас військовослужбовців у 2015 році".

Як повідомляє у вівторок, 17 лютого, прес-служба голови держави, згідно з документом, у 2015 році чергові призови громадян України на строкову військову службу відбудуться у квітні – травні та у жовтні – листопаді.

На строкову військову службу призовуть придатних за станом здоров'я до військової служби в мирний час громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Кабінету міністрів України доручено визначити чисельність громадян, які підлягають призову на строкову військову службу, а також обсяги видатків для проведення чергових призовів у 2015 році.

Крім того, указ передбачає звільнення у квітні – травні 2015 року в запас із Збройних сил України, інших військових формувань, Державної спеціальної служби транспорту військовослужбовців, які вислужили встановлені терміни строкової військової служби.

Нагадаємо, мобілізація в 2015 році пройде в три етапи і триватиме з січня по серпень. Перший етап розпочався 20 січня і триватиме 90 днів, другий - орієнтовно з квітня і триватиме 60 днів, а третій етап почнеться з червня і також триватиме протягом 60 днів.

У рамках чергової хвилі мобілізації до лав Збройних сил буде призвано танкістів, артилеристів, десантників, піхотинців, зв'язківців, ремонтників, водіїв, механіків різних систем озброєння, фахівців з питань логістики, радіоелектронної боротьби, радіаційного, хімічного, радіаційного захисту.

29 січня президент Порошенко повідомив, що чергова хвиля мобілізації в Україні проходить за планом і без порушень наміченого графіка: "З 20 січня вручено 73 тис. повісток, а без повісток, до речі, тільки за тиждень добровольцями зголосилися на службу 2,5 тис. осіб. 45 тис. військовозобов'язаних пройшли медобстеження".

30 січня Порошенко підписав указ про додаткові заходи щодо забезпечення проведення часткової мобілізації в 2015 році.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 855 | Додав: adminA | Теги: указ, чергових призовів, 2015 році, Порошенко підписав, звільнення у запас | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]