Пт, 2024-04-19, 17:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:15
Ухвалити Акти про лендліз за прикладом США і дати Україні більше зброї - Порошенко в ефірі MSNBC закликав країни НАТО
Інші останні

Петро Порошенко в ефірі американського телеканалу MSNBC подякував США за лідерство у підтримці України і постачанні зброї. П’ятий Президент також зазначив, що Україна потребує ще більше озброєння, і закликав інші країни НАТО ухвалити Акти про лендліз на зразок американського.

"Лідерство американського президента Джо Байдена, Конгресу США, народу Сполучених Штатів дуже нам допомагає. Однак, зброї ніколи не буває достатньо", – говорить Порошенко.

"Нещодавно я повернувся з Бахмута на сході нашої держави, де саме зараз тривають важкі бої. Я був в Італії, де ми придбали сучасні бронемашини, створені за стандартами НАТО. Це стало першою експортною ліцензією з боку НАТО до України. Вже у наступні тижні, я сподіваюся, тримаю кулаки, що ці бронемашини будуть у розпорядженні українських Збройних сил. І вони допоможуть нам із проведенням контратак. А ваша зброя, включно з гаубицями М777, включно з реактивними системами залпового вогню HIMARS, артилерійськими системами, дронами, ракетами – всього цього ми потребуємо як повітря", – наголошує Порошенко.

"Наші Збройні сили, створені за моїх часів як Верховного Головнокомандувача ЗСУ у 2014-2019 роках, разом з вашою допомогою за стандартами НАТО, тепер демонструють, що можуть зупинити навіть так звану «другу найбільшу армію світу». І не лише зупинити, а й відкинути їх від Києва. Сьогодні жорсткі бої точаться на сході і півдні. Однак ця війна – це війна артилерії, війна дронів, війна ракет, протистояння реактивних систем залпового вогню. А тому, на жаль, росія все ще має вдесятеро, в пʼятнадцять разів, а на окремих напрямках фронту і в двадцять разів перевагу над нами. І лише професіоналізм, лише сильна мотивація українців допомагає нам захищатися і допомагає нам на шляху до перемоги", – говорить п’ятий Президент.

Порошенко наголосив, що всі українці сьогодні стоять на захисті своєї держави, кожен на своєму місці. "Всі ми воюємо. І всі ми демонструємо такий самий рівень готовності до протистояння, яким він був і на початку вторгнення. Хочу вас запевнити, що ми на 100% готові до звільнення всіх окупованих частин України, Донбасу, півдня країни. Однозначно, нам потрібно більше зброї, більше боєприпасів відповідно до того, що вами запропоновано у рамках Акту про лендліз. І ми дуже зацікавлені в тому, щоб такі Акти про лендліз були схвалені в інших країнах НАТО"», – наголошує Порошенко.

"Постачання новітніх систем протиповітряної та протиракетної оборони. Новітніх радарів. Тримаємо кулаки, щоб отримати також і винищувачі, хоча б колишні радянські, для яких в нас вже є найкращі в світі пілоти. Тоді б ми змогли взяти під контроль своє небо. Адже на Донбасі, на жаль, росія поки що має дуже потужний контроль неба, і все це створює великі проблеми для наших Збройних сил. Однак ми боротимемося за кожен метр української території", – резюмує п’ятий Президент.

Як відомо, партія з 11 нових бронемашин MLS SHIELD італійського виробництва буде поставлена у Десантно-штурмові війська України. Про це повідомив Петро Порошенко. Це перший випадок, коли нову бойову бронетехніку продають волонтерам і благодійникам – сказав Порошенко, який побував на підприємстві в Італії і показав ці машини. Переговори про отримання експортної ліцензії тривали три місяці, Фонд Порошенка вже вніс 50 млн грн авансу. Волонтери оголосили збір коштів для оплати бронемашин.

Повідомляють Новини європейської України
Переглядів: 323 | Додав: adminA | Теги: Порошенко, і MSNBC, країни НАТО | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]