Чт, 2024-04-25, 22:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:13
Україна до списоку не потрапила. Times склав черговий рейтинг репутації вузів
Інші останні Культурні новини

Британська газета Times опублікувала щорічний рейтинг репутації світових ВНЗ World Reputation Rankings. На першому місці виявився Гарвард, жоден з українських вузів у список не потрапив.

Рейтинг складений впливовим у світі освіти додатком газети Times - Times Higher Education - за участю інформаційної групи Thomson Reuters та служби вивчення громадської думки Ipsos Media.

Щорічно останні вісім років вони публікують рейтинг світових вузів (World University Rankings) на основі рівня освітніх і дослідницьких програм, цитованості наукових статей, кількості іноземних студентів і фахівців. Однак з 2011 року рейтинг по репутації у професорського складу був виведений в окрему публікацію.

Репутаційний рейтинг складається на основі опитувань представників професійного співтовариства. В цьому році опитано було 17 тисяч 554 науковців - на 31% більше, ніж у минулому році, повідомляє РИА "Новости".

Перша шістка за минулий рік не змінилася. Перше місце в рейтингу посідає Гарвардський університет, за ним йде Массачусетський технологічний інститут. Трійку замикає найуспішніший у рейтингу британський університет - Кембриджський. Далі йдуть Стенфордський університет, Каліфорнійський університет у Берклі і, нарешті, Оксфордський.

У рейтингу продовжують домінувати американські вузи, їх у сотні 44. На другому місці британські, які зменшили свою присутність у підсумковій таблиці на два університети в порівнянні з минулим роком і зараз представлені десятьма закладами.

Після Штатів і Британії найбільш представлені в рейтингу Японія і Нідерланди, від яких у сотню потрапили по п'ять вузів. Експерти також відзначають наступ Сходу на Захід: цього року в рейтинг потрапили два китайських ВНЗ, Університет Гонконгу, Національні університети Тайваню і Сінгапуру.

Між тим, зі списку випав єдиний представник країн СНД - Московський державний університет імені Ломоносова. У минулому році він посідав у рейтингу 33-е місце.

Нагадаємо, за версією компанії QS, найкращим вузом у світі є Кембридж. У першу п'ятірку також увійшли Гарвард, Массачусетський технологічний, Єльський і Оксфордський університети.

Минулого року всесвітньо відомий Гарвардський університет (США) вперше за вісім років втратив лідерство.

Зазначимо, жоден з українських вишів не потрапив до рейтингу 300 найкращих вищих навчальних закладів світу. Про це свідчать дані щорічного рейтингу вишів, який складається компанією QS.

Нагадаємо, що в опублікованому світовому рейтингу університетів за 2011 рік, який щороку складає Університет Цзяотун (більш відомий як Шанхайський рейтинг), також немає жодного українського вишу. Перше ж місце в цьому рейтингу посів Гарвард, а Кембриджський університет - на другому місці.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1038 | Додав: adminA | Теги: вузів. Україна, не потрапила, Рейтинг, Times | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]