Ср, 2024-05-08, 17:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:25
Україна досягла "тактично значущого" прогресу – The New York Times,- контрнаступ ЗСУ
Інші останні Іноземна преса про Україну

Після кількох місяців пересування по мінних полях, через села і відкриті степи у виснажливих боях українські війська досягли “тактично значущого” прогресу на двох основних напрямках атаки. Як пише видання, ЗСУ просунулися близько на 16 – 19 кілометрів.

Такі цифри наводять, посилаючись аналітиків ISW, українських чиновників та російських військкорів. Журналісти наголосили, що таке просування хоч і незначне, але має важливе значення, оскільки відвертає увагу москви від інших ділянок фронту.

Якого успіху досягли ЗСУ під час наступу

Аналітики інституту вивчення війни назвали успіхи ЗСУ та їх просування “тактично значущими”. Нещодавно у своєму звіті, вони наголосили, що передислокація москви “найімовірніше, ще більше послабить російські оборонні рубежі в цілому”, створюючи “можливості для будь-якого українського прориву, який може стати потенційно вирішальним”.

Нині українські військові здійснюють наступальні операції на двох напрямках – Бердянському та Мелітопольському. Як стверджує NYT, мета таких дій – вбити клин у сухопутний коридор росії на тимчасово окупованих територіях.

Мета Києва – вийти до Азовського моря і вбити клин у так званий “сухопутний шлях” між росією та анексованим Кримом, який має життєво важливе значення для шляхів постачання російської армії,– заявило видання.

До слова, на Кримському мосту стає “спекотніше”. У суботу, 12 серпня, на мосту пролунало кілька вибухів. росіяни традиційно заявляли, що “ніяких руйнувань немає”, а густий дим пояснили “спеціальною димовою завісою”.

Разом з тим, військові аналітики попереджають, що українських військових чекає довгий шлях, адже окупанти за цей час встигли неабияк вибудувати лінії оборони. Крім того, мінні поля – чи не одна з найбільших перешкод, адже мінування настільки щільне, що на 1 квадратний метр може бути кілька вибухівок.

Однак британська розвідка заявила, що російські військові зіткнулися з “особливо інтенсивним виснаженням і важкими боями на лінії фронту”. Тиск окупантів на Куп’янському напрямку пояснюють тим, що ворог прагне відтягнути українські сили з інших районів, де вони ведуть наступ. У розвідці також наголосили, що передислокація окупантів може послабити оборону у Херсонській області.

"Тиск на фронті разом із глибокими ударами по командних пунктах, складах з боєприпасами й лініям постачання, можливо, зрештою подолає російську оборону", – заявили у NYT.

Нагадаємо, Українські захисники закріпилися на лівобережжі Херсонщини і протягом певного часу зберігають тут присутність на відміну від попередніх рейдів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 432 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]