Чт, 2024-03-28, 17:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:32
Україна дозволяє чужим спецслужбам викрадати людей на своїй території - Freedom House тим обурена
Інші останні Політичні новини
Випадок з викраденням з території України російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва є поверненням до радянських методів роботи спецслужб. Про це заявив президент Freedom House Девід Кремер в інтерв’ю "Українському тижню".

"Це було ніщо інше, як викрадення. Складно сказати, чи українська влада співпрацювала з російськими спецслужбами, чи знала про цей випадок, чи просто заплющила на це очі. Прикметно, що вона дозволила викрасти людину на своїй території", - сказав він.

"Ми не те що стурбовані, а обурені. Це повернення до радянських методів роботи спецслужб. Такого ми не бачили дуже давно", – заявив Кремер.

"Вражає те, що українська влада ніби геть не соромиться, що на її території так вільно почуваються спецслужби іншої держави", – додав він.

Крім того, на запитання, у чому він вбачає найбільші проблеми української влади після завершення парламентської кампанії, Кремер відповів:

"Вибіркове судочинство, переслідування політичних опонентів та корупція на найвищому рівні. Вся відповідальність за це лежить на українській владі. Найбільша небезпека – це "фамілізація" – поняття, яке надто часто вживали чимало наших співрозмовників у квітні. Малося на увазі, що родина президента Януковича не лише отримує персональні вигоди від його перебування при владі, а й дедалі більше посилюється як один із центрів останньої".

Як повідомлялося, російський опозиціонер Развозжаєв зник у Києві 19 жовтня, після чого вже 21 жовтня опинився в Москві, де був взятий під варту за рішенням Басманного суду. Українські прикордонники заспокоювали, що Развозжаєв залишив Україну спокійно і без скарг.

Слідчий комітет РФ заявив, що Развозжаєв, якого звинувачують в організації масових заворушень, написав явку з повинною і почав давати свідчення. Згодом Развозжаєв відмовився від явки з повинною.

З вимогою негайно розслідувати викрадення російського опозиціонера до України зверталася міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch та Amnesty International.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 885 | Додав: adminA | Теги: своїй території, україна, чужим спецслужбам, Freedom House | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]