Чт, 2024-03-28, 10:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:55
Україна готова до приїзду місії МВФ і хоче ліквідувати податкову міліцію - Данилюк
Інші останні Економічні новини

Україна готова до приїзду місії Міжнародного валютного фонду, прибуття якого очікується найближчим часом. Про це повідомив сьогодні журналістам міністр фінансів України Олександр Данилюк, передає УНІАН.

"Ми готові", - сказав міністр, відповідаючи на запитання про готовність української влади до прибуття чергової місії МВФ, у тому числі в частині виконання вимог Фонду та узгодження проекту меморандуму всередині країни.

За його словами, приїзд місії очікується найближчим часом, але точна дата поки що обговорюється.

Данилюк додав, що заяви політиків про те, що Україна може прожити без Міжнародного валютного фонду, є популізмом.

"Ті, хто каже, що Україна може прожити без МВФ, насправді мають на увазі, що Україна може прожити без реформ. Тобто без приватизації, без ринкових цін на ресурси, без реформування державних фінансів", - сказав міністр.

За його словами, у разі відмови від реформ Україна вже через кілька місяців зіткнеться з новою кризою.

Данилюк також заявив, що Україна повинна у 2018-2020 роках виплатити за боргами 18 млрд дол.

"Упродовж 18-19-20 років ми повинні виплатити 18 мільярдів. Це кумулятивно. Це величезні гроші", - сказав міністр.

Він зазначив, що, за досвідом інших країн, це можливо шляхом залучення коштів на зовнішніх ринках запозичень.

"Але для цього треба зараз показати, що ми надійний партнер і виконуємо свої зобов`язання. Тоді нам повірять і у 18-му році, коли ми вийдемо на ринки запозичень", - додав міністр.

Крім того, Данилюк додав, що стрес-тест державного бюджету України показав значні ризики його невиконання.

Міністр відзначив наявність прогресу за останній рік в управлінні державними фінансами у вигляді зниження бюджетного дефіциту.

"Але попереду ще багато роботи. Як відповідальний міністр фінансів не буду називати цифри. Можу тільки сказати, що стрес-тест бюджету показав наявність значних ризиків невиконання державного бюджету", - сказав Данилюк.

Раніше повідомлялось, що план реформ, схвалений ключовим кредитором України - Міжнародним валютним фондом, є першочерговою необхідністю для України, сказав Володимир Гройсман.

"Реформи МВФ потрібні не МВФ, а Україні. Вони пропонують змінити систему, щоб потім система привела до економічного зростання", - зазначив глава уряду.

Раніше Гройсман пообіцяв, що Україна виконає всі зобов`язання, взяті перед міжнародними фінансовими організаціями та кредиторами, в першу чергу перед Міжнародним валютним фондом. Він уточнював, що план взаємодії з МВФ - це не "план МВФ", це "український план", який потрібно виконати.

МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility – EFF) загальним обсягом 17,5 млрд дол. терміном на 4 роки в березні 2015 року. Перший транш за новою програмою в обсязі 5 млрд дол. Україна отримала 13 березня, другий - на 1,7 млрд дол. – 4 серпня 2015 року.

Нині триває другий перегляд програми співробітництва. Україна і МВФ обговорюють широкий спектр питань у рамках другого перегляду, який включає різні аспекти монетарної, банківської, антикорупційної політики, пенсійної реформи та приватизації. Результатом перегляду має стати схвалений меморандум між українською владою і Радою директорів МВФ.

Міністр фінансів хоче ліквідувати податкову міліцію

Олександр Данилюк виступає за ліквідацію податкової міліції.

"Податкова міліція - ворог номер один. Треба набратися сил і ліквідувати її", - сказав він.

Міністр також висловився за призначення керівників податкових і митних органів за допомогою відкритих конкурсів.

Крім того, Данилюк повідомив про наміри переглянути всі плани Державної фіскальної служби.

Він також виступає за відмову від податкових пільг і преференцій, незважаючи на те, що це може зачепити "дуже серйозні інтереси".

Нагадаємо, у січні Арсеній Яценюк доручив ліквідувати чинну в складі Державної фіскальної служби податкову міліцію і повністю демілітаризувати фіскальний орган.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 717 | Додав: adminA | Теги: ліквідація, податкова міліція, україна, приїзд місії МВФ, Данилюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]