Вт, 2024-03-19, 13:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:32
Україна і Польща створять спільну митницю
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент України Петро Порошенко виступає за спільний прикордонно-митний контроль на українсько-польському кордоні і заявляє, що Україна і Польща вже домовилися про відповідні дії. Про це пише Інтерфакс-Україна.

"Існує дуже ефективний напрям інфраструктурного співробітництва. Довгі черги в пунктах пропуску між Україною та Польщею мають піти в минуле. Ми домовилися про те, що на всіх пунктах уздовж західного кордону України мають бути спільні прикордонні та митні органи", - сказав президент на зустрічі зі студентами і викладачами в Любліні в четвер, 18 грудня.

Президент висловив переконання, що на спільному кордоні не повинно бути черг, а зону малого прикордонного руху слід розширювати.

"Не повинно бути черг - розширюємо зону прикордонного руху, я не виключаю, що в неї потраплять Львів і Люблін", - сказав Порошенко.

Раніше Порошенко повідомив, що Україна очікує від західних країн солідарності в питанні конфлікту з Росією, допомоги в реалізації реформ і фінансової підтримки.

Участь України в українсько-польсько-литовській бригади підвищить боєготовність нашої армії - Порошенко

Участь українських військових в українсько-польсько-литовської бригади дозволить перейти на сучасні стандарти, заявляє президент Петро Порошенко.

"Українські військові мають можливості в цій бригаді підвищувати свою військову майстерність. Така військова кооперація дозволить нашій армії перейти на сучасні стандарти і значно підвищити свою бойову готовність", - зазначив Петро Порошенко під час відвідування в Любліні (Польща) місця майбутнього базування українсько-польсько-литовської бригади в четвер.

За словами президента, цей підрозділ не лише яскравий приклад військової кооперації і взаємодії трьох близьких країн, а й надійна сучасна база для вдосконалення військової майстерності.

Як повідомляє прес-служба глави Української держави, заплановано, що бригада почне повноцінне функціонування в першій половині 2015 року.

"Президент ознайомився зі структурою спільного підрозділу, розподілом зон управлінської відповідальності кожної з трьох країн, функціональними можливостями і цілями підрозділу. Він також оглянув приміщення, в якому буде розміщено бригаду, і поспілкувався з офіцерами і військовими", - наголошується в повідомленні прес-служби.

Міністр оборони Польщі Томаш Семоняк повідомив, що польська сторона повністю готова прийняти у себе українських і литовських військовослужбовців, які мають служити в спільній українсько-польсько-литовській бригаді.

"Я дуже радий, що президент України Петро Порошенко зміг побачити інфраструктуру, що все готово для прибуття українських і литовських офіцерів", - сказав міністр після відвідування делегацією на чолі з президентом України місця базування майбутньої спільної бригади в Любліні в четвер.

Він зазначив, що зацікавлений у якнайшвидшому прибутті українських і литовських військових. "Думаю, що після сьогоднішніх заяв президента Порошенка це будуть перші місяці майбутнього року", - сказав Семоняк, говорячи про терміни початку функціонування бригади.

Міністр поінформував, що до першої української групи увійдуть 18 офіцерів, а питання їх відправлення до Польщі найближчого тижня обговорять оборонні відомства двох країн.

Командир бригади представив президенту військову техніку і сучасні засоби комунікації, які роблять неможливим перехоплення, а також командно-штабні, оперативно-тактичні, санітарні та медичні машини, автомобілі зв'язку. Кожен батальйон матиме сучасні засоби комунікації.

Нагадаємо, 19 вересня Україна, Польща і Литва створили спільну військову бригаду, яка буде частиною системи миротворчих контингентів, а також інструментом для обміну досвідом, знаннями та вміннями не тільки між трьома країнами-учасницями, а й зі збройними силами інших країн світу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 849 | Додав: adminA | Теги: Україна і Польща, спільну митницю | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]