Пт, 2024-03-29, 17:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:54
Україна і Польща запустять швидкісний поїзд - з Києва до Варшави за 4 години
Інші останні Туристичні новини

Україна і Польща планують запустити швидкісний поїзд, який дозволить дістатись із Києва до Варшави усього за чотири години – сьогодні ж дорога у потязі між столицями займає близько 17 годин.

Проект було представлено на конференції з відновлення України у швейцарському Лугано, однак робота у цьому напрямку велась ще з 2019 року. Тоді Україна й Польща анонсували запуск швидкісного потяга – маршрут мав пролягати з Києва до Берліна через Львів та Варшаву. На початку лютого Мінінфраструктури України повідомило, що з польською стороною уже синхронізовано дії з реалізації проекту високошвидкісного залізничного сполучення між Києвом та Варшавою, який хотіли презентувати на рівні ЄС.

Запуск швидкісного сполучення оцінюють у 1,2 млрд. доларів. Головна складність у тому, що в Україні для залізничного сполучення використовуються широкі колії (1520 мм), поширені на території країн колишнього срср. Тоді як у більшості країн ЄС, крім Іспанії та Португалії, поширені вузькі залізничні шляхи (1435 мм).

Нагадаємо, уряд Польщі запускає проект забезпечення українських переселенців недорогим комунальним житлом. Це сприятиме інтеграції громадян, які вимушено виїхали з України через повномасштабне вторгнення рф.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 518 | Додав: adminA | Теги: за 4 години, Київ, Варшава, швидкісний поїзд | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]