Чт, 2024-04-25, 10:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:43
Україна може уникнути суду з РФ по "боргу Януковича" - Яресько
Інші останні Економічні новини

Міністр фінансів України Наталя Яресько вважає, що ще є шанс уникнути судової тяганини з Росією за трьома мільярдами доларів боргу, виплату якого Київ пропустив у грудні.

Про це Яресько заявила на полях Всесвітнього економічного форуму в Давосі в поширеному 23 січня інтерв'ю Bloomberg News, повідомляє "Радіо Свобода".

За її словами, українські та російські чиновники можуть зустрітися "найближчим часом" для обговорення цього питання.

Раніше Мінфін РФ заявив, що з 1 січня вжив заходів для початку судового розгляду по "боргу Януковича".

Нагадаємо, 22 січня Росія і Україна провели неформальний обмін думками про можливість початку переговорів з врегулювання українського боргу за посередництва Мінфіну Німеччини, але не змогли домовитися через небажання України визнавати офіційний статус боргу.

Раніше Яресько заявила, що Німеччина надає допомогу Україні у питанні організації переговорів з Росією про реструктуризацію державного боргу і Київ розраховує на продовження такої допомоги для досягнення позитивного результату.

Борг за євробондами на 3 млрд доларiв, які Росія викупила в кінці 2013 року, повинен був бути погашений в грудні 2015 року.

Україна ввела мораторiй на обслуговування цієї заборгованості, у відповідь Росія заявила про намір подати до англійського суду. Росія вже почала відповідну процедуру.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 784 | Додав: adminA | Теги: уникнення суду, борг Януковича, РФ, україна, яресько | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]