Ср, 2024-04-24, 05:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:31
Україна не платитиме штрафу за відімкнення світла в Криму
Інші останні Новини з регіонів України

Договір про постачання електроенергії між підприємством "Укрінтеренерго" і ТОВ "Центр здійснення розрахунків" не передбачає штрафів за зрив поставок у разі пошкодження ліній електропередач. Про це йдеться в роз'ясненні державного підприємства зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго", повідомляє прес-служба Мінпаливенерго України.

"Дійсно, 23 листопада 2015 року ДПЗД "Укрінтеренерго" отримано листа ТОВ "Центр здійснення розрахунків" про надання пояснень з приводу обмеження та подальшого припинення постачання електроенергії, і відзначена можливість застосування штрафних санкцій у разі невиконання істотних умов контракту. ДПЗД "Укрінтеренерго" було надано офіційну відповідь про ситуацію. При цьому, згідно з умовами контракту, а саме пункту 7.1, поставка електроенергії може бути скорочена або припинена в разі пошкодження ліній електропередачі, якими здійснюється постачання, за умови відповідного підтвердження системного оператора України – ДП "НЕК "Укренерго", яке було надано підприємству 23.11.2015", – йдеться в повідомленні.

"При цьому, згідно з умовами контракту, зазначене обмеження і припинення постачань електроенергії не підпадають під відповідальність ДПЗД "Укрінтеренерго", і до підприємства не можуть бути застосовані штрафні санкції", – підкреслили в прес-службі.

В "Укрінтеренерго" стверджують, що, зокрема, предметом контракту є постачання електроенергії на Кримський півострів, а не в "Кримський федеральний округ", як зазначали деякі ЗМІ з посиланням на проект контракту.

"Умовами чинного контракту всі суперечки, у разі їх виникнення, підлягають остаточному вирішенню в Міжнародному комерційному арбітражному суді при Торгово-промисловій палаті України відповідно до його регламенту", – наголошується в повідомленні енергетичного відомства.

Нагадаємо, 30 листопада держкомпанія "Укренерго" відновила лінію електропередач 220 кВ "Каховська - Титан" і заявила про готовність відновити енергопостачання анексованого Росією Криму протягом кількох годин у разі досягнення домовленості з активістами блокади півострова.

Активісти блокади вимагають від окупаційної влади РФ звільнення українських політв'язнів.

Поклонська хоче заарештувати майно організаторів блокади

Так званий "прокурор" Криму Наталія Поклонська заявила, що всіх організаторів енергоблокади окупованого Криму буде покарано. Про це вона написала на сторінці в Facebook.

За словами Поклонської, "для початку будуть зібрані всі докази щодо осіб, які причетні й винні у вчиненні диверсійних діянь" щодо жителів Криму.

"Потім будуть зібрані матеріали для того, щоб висунути їм звинувачення, потім їх буде оголошено в розшук, а потім буде накладений арешт на все їхнє майно на території Російської Федерації - з метою відшкодування заподіяного збитку", - зазначила "прокурор".

Поклонська додала, що ФСБ вже порушило кримінальну справу за ч.2 ст.281 КК РФ "диверсія", за яку передбачено покарання до 20 років позбавлення волі.

ФСБ проводить обшуки у членів регіонального меджлісу

ФСБ провела обшук ще в одного з членів регіонального меджлісу м. Феодосія. Про це 30 листопада в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив заступник голови Меджлісу Наріман Джелялов.

"Вранці ми отримали повідомлення про обшуки в трьох наших колег.... Обшук проводився ще в одного з членів регіонального меджлісу м. Феодосія, які зараз виконують координуючі функції, тобто, замість керівника фактично виконують ці обов'язки... У жодного не вилучали будь-які речі, і жоден не поскаржився на якісь порушення при цьому, і так далі. На наш погляд, самим правопорушенням є вже такі обшуки, ці люди не мають ніякого стосунку до підриву опор, вони постійно проживають у Криму", - йдеться в повідомленні.

На його думку, ФСБ відпрацьовує певні стандартні схеми, бо не має можливості дотягнутися до реальних організаторів і учасників енергетичної блокади.

"Тому вони роблять якісь дії щодо їхніх близьких родичів, активістів національного руху", - зазначив він.

Раніше повідомлялося, що співробітники ФСБ проводять обшуки в двох керівників регіональних меджлісів у зв'язку з підривом електроопор у Херсонській області.

Кримське управління ФСБ Росії викликало на допит дружину лідера кримських татар Мустафи Джемілєва Сафінар.

Довідка

20 вересня з ініціативи кримських татар розпочалася "товарна блокада" Криму.

20 листопада, близько 9-ї ранку "невідомі" пошкодили дві опори ЛЕП, що ведуть до Криму, у Генічеському та Чаплинському районі Херсонської області.

Зранку 21 листопада бійці Добровольчого українського корпусу "Правий сектор" (ДУК ПС), представники Меджлісу кримськотатарського народу і громадянські активісти взяли під охорону пошкоджені опори лінії електропередач з метою не допустити їх ремонту.

Після протистояння з правоохоронцями, що супроводжували прибулих для заземлення опор, які все ще залишалися під напругою, енергетиків, активісти відступили і дозволили ремонтній бригаді провести роботи.

Однак увечері того ж дня пошкоджені опори ЛЕП повторно підірвали. Практично весь окупований Крим до півночі за київським часом залишився без електропостачання.

На півострові запровадили режим надзвичайної ситуації. В цілому Крим може забезпечити себе електроенергією максимум на 50 відсотків.

23 листопада Кабінет міністрів України тимчасово заборонив переміщення вантажних потоків в окупований Крим.

24 листопада Державна прикордонна служба України повністю перекрила вантажне сполучення з Кримом.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 870 | Додав: adminA | Теги: відімкнення світла, штрафу, україна, Крим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]