Чт, 2024-03-28, 16:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:39
Україна не зверталася за допомогою в "газових" суперечках з РФ - відповіли Януковичу з "подивом" в ЄЕС
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Європейське енергетичне співтовариство здивоване заявою президента Віктора Януковича про неучасть у газовому спорі Києва і Москви з приводу виставленого "Газпромом" рахунку в 7 млрд доларів. Про це йдеться у повідомленні енергетичного співтовариства, передає УНІАН.

Як сказано у повідомленні, 7 лютого 2013 року директор секретаріату співтовариства Янеж Копач надіслав лист президентові України Януковичу, в якому й було висловлене "здивування" із цього приводу.

У листі наголошується, що Україна не зверталася до секретаріату з проханням взяти участь у двосторонніх переговорах з Росією або про якусь іншу допомогу.У листі підкреслюється, що секретаріат готовий надавати експертну допомогу Україні у разі потреби.

"Секретаріат у вашому розпорядженні завжди, коли Україна для переговорів захоче залучити наших фахівців для вирішення будь-яких проблем", - йдеться у листі.

Нагадаємо, нещодавно призидент Віктор Янукович заявив, що Україна незадоволена рівнем співпраці з Європейським енергетичним співтовариством.

"Україна, як член Енергетичного співтовариства, виконує всі зобов'язання перед ЄС. Крім того, ми намагаємося дуже оперативно реагувати на прийняті якісь рішення чи рекомендації. Але ми незадоволені рівнем співпраці з Енергетичним співтовариством", - сказав Янукович.

Зокрема, президент зазначив, що за всі три роки перебування в цьому співтоваристві Україна не мала жодної підтримки в питаннях газових відносин з Росією.

Довідка

Україна підписала протокол про приєднання до Енергетичного співтовариства 24 вересня 2010 року і стала повноправним членом цієї організації з 1 лютого 2011 року.

Учасниками Енергетичного співтовариства є Європейська Співдружність і Албанія, Болгарія, Боснія і Герцеговина, Македонія, Румунія, Сербія, Хорватія, Чорногорія і сторони, які приєдналися.

Завдання Енергетичного співтовариства полягає в організації зв'язків між сторонами і створенні правової і економічної бази щодо енергопродуктів і матеріалів, для транспортування яких використовуються мережі, створення стабільної регуляторної і ринкової структури, здатної залучати інвестиції в газові мережі, що генерують потужності, мережі передачі і розподілу так, щоб усі сторони мали доступ до стабільного і постійного енергопостачання.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1283 | Додав: adminA | Теги: газових суперечках з РФ, Януковичу, подивом, ЄЕС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]