Пт, 2024-03-29, 07:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:59
Україна обирає депутатів на 5 округах. Тітушки блокують ділянки
Інші останні Політичні новини
У неділю, 15 грудня, в Україні пройдуть повторні вибори до Верховної ради у п'яти округах.

З 24.00 п'ятниці, 13 грудня, у цих округах заборонено вести передвиборну агітацію.

Повторні вибори в 5 округах стартували з порушеннями
ЦВК буде допомагати членам виборчкомів на повторних виборах

Довибори в парламент пройдуть в округах № 94 - Обухів, Київська область, № 132 - Первомайськ, Миколаївська область, № 194 - Черкаси, № 197 - Канів, Черкаська область, № 223 - Шевченківський район, Київ.

Верховна рада призначила повторні вибори в цих проблемних округах у зв'язку з тим, що за підсумками парламентських виборів 2012 року Центральна виборча комісія визнала неможливим встановити результати за великої кількості порушень.

Опозиція відразу ж після оголошення повторних виборів висунула у всіх п'яти округах тих же своїх кандидатів, що і в 2012 році, оскільки вважає, що вони тоді перемогли, але перемога у них була вкрадена. Зокрема, ВО "Батьківщина" на з'їзді висунула Віктора Романюка в 94 окрузі, Аркадія Корнацького - у 132, Миколи Булатецького - в 194 і Леоніда Даценка - в 197; ВО "Свобода" - Юрія Левченко в 223.

Однак, кандидат від опозиції у 94 окрузі Романюк знятий з реєстрації за рішенням суду у зв'язку з порушенням норми закону про проживання на території України протягом останніх п'яти років, оскільки майже відразу ж після парламентських виборів в 2012 році він був змушений виїхати за межі країни з - за порушеної проти нього кримінальної справи. Опозиція ухвалила рішення підтримати в цьому окрузі кандидата від Радикальної партії Андрія Лозового.

Партія регіонів офіційно своїх кандидатів не висувала, і провладні кандидати балотуються як самовисуванці.

За інформацією ЗМІ, в 94 окрузі влада зробила ставку на депутата Київської обласної ради , заступника директора ВАТ "Гадячсир " Руслана Бадаєва, в 132-му балотується голова Миколаївської обласної держадміністрації Микола Круглов; в 194-му окрузі - ректор Київського національного університету культури і мистецтв Михайло Поплавський; в 223-му окрузі - Віктор Пилипишин.

Найбільша кількість кандидатів внесено в бюлетень для голосування в 223-му окрузі - 70, тому довжина бюлетеня тут становить 1 м.

З державного бюджету на ці вибори виділено 20,6 млн гривень.

Голосування проходитиме з 8.00 до 20.00 годин.

ЦВК зобов'язана офіційно встановити результати виборів не пізніше 30 грудня.

Повторні вибори в 5 округах стартували з порушеннями

На всіх 648 виборчих дільницях, створених у 5 округах, де проводяться довибори народних депутатів, голосування розпочалося вчасно, дільничні комісії працюють згідно із законом.

Про це заявив голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський , повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, окремі затримки початку голосування були "одиничними, становили всього кілька хвилин і носили технічний характер".

"Очевидно, що такі затримки не будуть мати істотного значення для процедури голосування в цілому", - зазначив глава ЦВК.

Також Охендовський зазначив, що інформація про будь-які пригоди на виборчих дільницях до ЦВК не надходила.

Разом з тим спостерігачі ГО ОПОРА та Комітету виборців України заявляють про певні порушення на дільницях.

Так, спостерігачі заявляють про незаконне розміщення передвиборної агітаційної продукції кандидатів у депутати Руслана Бадаєва і Юрія Кармазіна на стовпах у селищі Гребінки в 94-му окрузі.

Також в окрузі "у Обухівських ДВК №№ 321335, 321331 і 321332 збираються молоді люди "тітушкової" зовнішності, які прикривають осіб зі списками".

"Ті в свою чергу контролюють "десятників", які приводять на дільниці людей для скупки голосів", - зазначив активіст Владлен Сергієнко.

В окрузі у Первомайську (132) в Арбузинському районі кілька дільниць відкрилися без кворуму, були присутні лише по 8 осіб з 10 необхідних.

Крім того повідомляється, що в ОВК № 132 накопичилося чимало молодих "тітушкуватого" ​​типу в спортивному одязі", недалеко від "приймальні "депутата-"регіонала" Юрія Гержова, де напередодні "тітушки" заблокували трьох нардепів від опозиції.

В окрузі № 197 на територію дільничної виборчої комісії № 710890 в Каневі не пустили журналістів 5 каналу, мотивуючи відсутністю паспортів.

Також раніше з'явилися повідомлення , що на столичному окрузі № 223 депутатів і журналістів не пускали в приміщення ОВК.

Крім того, на ДВК № 800996 голосування розпочалося із запізненням на 20 хв.

ЦВК буде допомагати членам виборчкомів на повторних виборах

ЦВК створила робочу групу для надання допомоги членам виборчих комісій , а також для узагальнення оперативної інформації про хід та підсумки голосування на повторних виборах народних депутатів України .

Про це УНІАН повідомили в прес-службі ЦВК.

Згідно з розпорядженням голови Центрвиборчкому Михайла Охендовського, створено робочу групу з узагальнення оперативної інформації про хід та підсумки голосування в день повторних виборів народних депутатів України 15 грудня 2013 року в одномандатних виборчих округах № 94, 132, 194, 197, 223.

До її складу увійшли три члени комісії та працівники Секретаріату ЦВК, йдеться в повідомленні. Зокрема, члени комісії , які є кураторами регіонів, де проходитимуть повторні вибори, в постійному режимі будуть перебувати на оперативному зв'язку з відповідними окружними виборчими комісіями з метою надання їм компетентної організаційно-методичної допомоги як під час голосування, так і в процесі підрахунку голосів виборців та складання відповідних протоколів, відзначили в ЦВК.

Крім того, у складі зазначеної робочої групи створені дев'ять підгруп. Зокрема, підгрупа прийому, обробки та узагальнення оперативної інформації про хід та підсумки голосування буде приймати від ОВК засобами ЄІАС "Вибори" відповідну інформацію і після її узагальнення буде оприлюднювати на офіційному сайті ЦВК.

Також на підгрупу взаємодії з окружними виборчими комісіями покладено завдання забезпечення надходження від ОВК зазначеної інформації телефонного та факсимільного зв'язком в разі неможливості її передачі засобами ЄІАС "Вибори".

У день голосування активно працювати юридична підгрупа, фахівці якої надаватимуть попередню правову оцінку зверненнями, які можуть надходити в ЦВК, готувати проекти інших необхідних документів. А перед підгрупою взаємодії з офіційними спостерігачами поставлено завдання максимально сприяти офіційним спостерігачам від іноземних держав і міжнародних організацій у здійсненні ними своїх повноважень, повідомили в прес-службі.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 937 | Додав: adminA | Теги: 5 округах, депутатів, україна, тітушки блокують | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]