Пт, 2024-04-19, 05:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:40
Україна планує оскаржити повноваження російської делегації - ПАРЄ відновила роботу
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Сьогодні Парламентська асамблея Ради Європи відновлює роботу після перерви через пандемію. На цьому засіданні Україна має намір оскаржити повноваження російської делегації в ПАРЄ.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

За словами голови делегації України Марії Мезенцевої, українська сторона ухвалила рішення взяти особисту присутність у сесії та прибула до Страсбурга повним складом.

Так, Україна разом з Литвою, Латвією, Естонією та Грузією планують ініціювати процедуру оскарження повноважень делегації Росії.

Для оскарження повноважень потрібно, щоб щонайменше 30 депутатів від п’яти країн підвелися зі своїх місць у залі чи повідомили про це головуючого у формі онлайн. Далі питання підтвердження повноважень розглядатиме моніторинговий чи регламентний комітет ПАРЄ.

Зимова сесія ПАРЄ відбудеться у так званому гібридному форматі, який передбачає як особисту, так і дистанційну присутність членів національних делегацій. Кожен повинен буде здати експрес-тест на COVID-19.

Раніше народний депутат від “Європейської Солідарності” Олексій Гончаренко заявив, що Україна оскаржить повноваження російської делегації в ПАРЄ.

Нагадаємо, українська делегація порушить у ПАРЄ питання прав людини в окупованому Криму.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 532 | Додав: adminA | Теги: ПАРЄ, відновлення роботи | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]