Пт, 2024-03-29, 15:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:03
Україна поки що не буде купувати зброю в Польщі - Дещиця
Інші останні Економічні новини

Україна поки що не купуватиме зброю в Польщі, бо немає такої потреби. Про це сказав посол України в Польщі Андрій Дещиця в ефірі каналу Tvn24, передає "Європейська правда".

На запитання, чи купуватиме Україна зброю в Польщі, посол відповів, що наразі такої потреби немає. На думку Дещиці, якщо Росія розмістить ядерну зброю в Криму, то ввійде в чергову конфронтацію з цілим світом.

"Якщо в Криму буде розміщена ядерна зброя, то це буде порушенням міжнародного права. Будемо боротися за Крим, зараз йдеться не лише про нас", - сказав він.

Дещиця наголосив, що Україна шукає розв'язання конфлікту не лише військовим шляхом.

"Проводимо дипломатичні переговори, здійснюємо тиск на Росію, випробовуємо різні способи. Для нас важливо мати не один варіант вирішення цієї ситуації. Дехто в Україні вважає, що потрібне лише військове розв'язання конфлікту, але це неможливо", - наголосив він.

При цьому він виступив за проведення переговорів у Женевському форматі.

Дещиця підкреслив, що Україна прагне вступити до НАТО, оскільки ця організація здатна гарантувати її безпеку, і послався на слова керівництва Альянсу, що двері НАТО відчинені для України.

Нагадаємо, президент Польщі Броніслав Коморовський не бачить жодних проблем щодо продажу Україні зброї. За його словами, на нашу країну не накладено жодних ембарго на продаж зброї, а тому Варшава "може допомогти в цьому, якщо Україна висловить таке бажання".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 937 | Додав: adminA | Теги: Дещиця, Польщі, зброю, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]