Чт, 2024-04-25, 04:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:03
Україна, Польща і Литва закликали ЄС та G7 до санкцій проти морських портів РФ на Азові
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Міжпарламентська асамблея Україна-Польща-Литва закликала країни-члени Європейського Союзу та Великої сімки (G7) запровадити санкції проти російських морських портів в Азовському морі у відповідь на незаконну співпрацю з морськими портами на території тимчасово окупованого Криму.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Асамблея членів Верховної Ради України, Сейму Литви, Сейму та Сенату Польщі закликає країни-члени Європейського Союзу та країни-члени Великої сімки запровадити санкції проти російських морських портів в Азовському морі за їхню незаконну взаємодію з морськими портами на території тимчасово окупованого Криму, які були закриті українською владою", - йдеться в резолюції, ухваленій на 9-му засіданні міжпарламентської асамблеї у вівторок у Вільнюсі.

Міжпарламентська асамблея трьох країн також засудила ескалацію військового конфлікту в Україні з боку Російської Федерації та мілітаризацію Азовського моря.

Крім того, міжпарламентська асамблея трьох країни закликала країни Євросоюзу продовжити санкції з шести місяців до року проти Російської Федерації, доки Москва повністю не виконає Мінських домовленостей і не буде відновлена територіальна цілісність України.

Також, згідно з резолюцією, парламентська асамблея закликала країни ЄС розглянути можливість посилення санкцій проти РФ у разі продовження ескалації на сході України.

Міністри ЄС 19 листопада обговорять нові санкції через "вибори" на окупованому Донбасі та ситуацію на Азові.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 735 | Додав: adminA | Теги: Азов, морські порти РФ, ЄС та G7, санкції, Польща і Литва, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]