Чт, 2024-03-28, 16:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:42
Україна розширює заборону на російські товари
Інші останні Економічні новини

Уряд України в середу прийме рішення про розширення введеного з 10 січня 2016 року ембарго на постачання в країну ряду російських товарів ще більш ніж 70 товарними позиціями, заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"На додаток до першого списку про перелік продукції, який заборонений до ввезення в Україну походженням з РФ, сьогодні додатково додається більше 70 товарних позицій походженням з РФ, які не можуть бути ввезені на територію України", - сказав прем'єр, відкриваючи засідання Кабінету міністрів у Києві в середу.

"Це контрзаходи на економічну агресію РФ, і ми і далі будемо захищати свій внутрішній ринок", - підкреслив Яценюк.

Яценюк звернувся до міністра юстиції Павла Петренка і главі МЗС України Павла Климкіна з тим, щоб вони у взаємодії з представниками санкционного комітету підготували пропозиції щодо розширення списку фізичних та юридичних осіб з Росії, проти яких Україна введе санкції.

"Звертаюся до міністра юстиції та міністру закордонних справ - будь ласка, запросіть членів санкційного комітету: давайте приготуємо пропозиції до засідання від Кабінету міністрів України про розширення переліку фізичних та юридичних осіб, щодо яких українська держава введе санкції", - сказав Яценюк.

Росія з 1 січня 2016 р розповсюдила дію продовольчого ембарго на Україну. Це передбачено постановою уряду РФ від 21 грудня 2015 про поширення на Україну відповідних економічних заходів у зв'язку з її приєднанням до антиросійським санкціям.

Ембарго на ряд товарів з РФ, введене українським урядом у відповідь на російську заборону, діє з 10 січня і мінімум до 5 серпня 2016 року.

Відповідно до опублікованого 2 січня на урядовому сайті постановою Кабміну № 1 147 від 30 грудня 2015 "Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації", до 5 серпня 2016 заборонено "ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації, за переліком згідно з додатком ".

"Постанова втрачає чинність 5 серпня 2016 або після скасування заборони ввезення на митну територію Російської Федерації товарів сільськогосподарського призначення, продукції та сировини, що походять з України", - йдеться в документі.

Під ембарго потрапили поставки продуктів харчування: м'яса, риби, ряд молочних продуктів, плавлених сирів, кави, чаю, харчових сумішей, кондитерських та хлібобулочних виробів, продуктів дитячого харчування, макаронних виробів, соусів; смакових добавок і приправ, пива, спирту, горілки, корму для собак, сигарет з фільтром.

Крім цього, в запропонованому переліку, на відміну від російського, хлористий калій з вмістом калію, інсектициди, фунгіциди, гербіциди, засоби, що запобігають проростанню паростків та регулятори росту рослин, родентициди, оболонки штучні для ковбасних виробів, обладнання для залізниць або трамвайних колій та локомотиви дизель-електричні.

13 січня Яценюк дав доручення Міністерству економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) розширити список товарів з РФ, ввезення яких в Україна також буде заборонений.

Росія повністю закрила український транзит для транспорту. Генрада СОТ в лютому розгляне скаргу України

Росія в порушення своїх зобов'язань в рамках Світової організації торгівлі повністю закрила український транзит для автомобільного та залізничного транспорту.

Про це заявила торговий представник України Наталія Микольська на засіданні Кабінету міністрів у середу.

"Всі товари, які йдуть в режимі транзиту в Казахстан і через територію Казахстану в інші країни, не проходять територію Російської Федерації. Тобто фактично Російська Федерація закрила свою територію для транзиту наших товарів як автомобільним, так і залізничним шляхом", - сказала вона.

Генеральна рада Світової організації в другій половині лютого розгляне скаргу України на зупинку транзиту з боку Російської Федерації, заявила Микольська.

"Ми очікуємо, що це питання (зупинки транзиту - ред.) Буде розглядатися Генеральною радою СОТ у другій половині лютого. Ми разом з нашими партнерами, які постраждали від цього, а також Європейським Союзом, американськими партнерами та іншими, які підтримують позицію України про незаконності дій Російської Федерації, будемо піднімати це питання і вимагати скасування заборони транзиту", - сказала вона.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 707 | Додав: adminA | Теги: заборона, україна, російські товари | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]