Пт, 2024-04-26, 01:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:25
Україна третя у світі за кiлькiстю "заражених" мобiльних
Інші останні Економічні новини
Кількість шкідливих програм (шкідливих вірусів) на мобільних пристроях в Україні у другому кварталі 2013 року зросла майже в 5,9 раза порівняно з першим кварталом, що зробило країну лідером за цим показником у світі, зазначає провідний американський розробник антивірусного програмного забезпечення NQ Mobile у своєму піврічному звіті в четвер.

Згідно з його даними, якщо в першому кварталі Україна посідала 9-те місце за кількістю заражених мобільних пристроїв, то в квітні вона вже стала шостою, випередивши значно більш населені Бразилію, Індонезію та Індію, а в червні увійшла до трійки, посунувши Саудівську Аравію, Таїланд і США.

NQ Mobile зазначає, що на частку України і Росії в другому кварталі припадало близько 20% усіх мобільних інфекцій з часткою Росії 17,15%. При цьому в червні, згідно з поданими графіками, показник Росії скоротився приблизно до 10,4%, а України - зріс до 5,9%.

Лідером залишається Китай з 31,7% загалом за квартал і близько 38,9% у червні.

NQ Mobile уточнює, що в абсолютних величинах у першому півріччі було виявлено 51,08 тис вірусів (зокрема в другому кварталі - 25 944 тис), якими було інфіковано 21 млн мобільних пристроїв.

З них 43% входять до найширшої категорії потенційно небажаних програм (ПНП - трояни, шпигунські програми, спам тощо), 32% вірусів призначені для заробітку на персональних даних абонентів і 23% - для повного блокування роботи мобільних пристроїв.

Згідно з даними NQ Mobile, загальна кількість мобільних вірусів у 2012 році збільшилася порівняно з попереднім роком у 2,6 раза, а порівняно з 2010 роком - у 9,6 раза.

Додамо, мільйони мобільних телефонів можуть бути вразливі для потенційного несанкціонованого доступу через використання застарілого методу шифрування, який використовувався ще у 1970-х роках. Так вважає відомий німецький фахівець з ІТ-безпеки Карстен Нол із компанії Security Research Lab.

За словами Нола, атак зазнають усі типи телефонів незалежно від бренду - від продукції компанії Apple і смартфонів, що використовують платформу Android, до телефонів компанії Blackberry. Вразливість дозволяє отримати доступ до відомостей про приблизне місцеперебування, SMS-функцій, до голосової пошти і низки інших можливостей.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 882 | Додав: adminA | Теги: Україна третя у світі, заражених мобiльних | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]