Пт, 2024-03-29, 04:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:18
Україна відкликала запрошення спостерігати за виборами - через повернення Росії в ПАРЄ. (ДОКУМЕНТ)
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Через повернення Росії в ПАРЄ, Україна відкликала запрошення спостерігати за виборами.

Так рекомендував профільний комітет Ради, а раніше також і міністр закордонних справ.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій скасував запрошення місії Парламентської асамблеї Ради Європи для довгострокового спостереження за позачерговими виборами парламенту 21 липня.

Про це голова української делегації в ПАРЄ, депутат Володимир Ар'єв повідомив у своєму мікроблозі Twitter, якого цитує ЛБ.

"Голова Верховної Ради Андрій Парубій скасував запрошення для ПАРЄ здійснювати спостереження за достроковими парламентськими виборами в Україні", - написав він.

Прийняти таке рішення рекомендував напередодні парламентський комітет.

"Беручи до уваги ситуацію, що склалася в Парламентській асамблеї Ради Європи з поверненням парламентської делегації Російської Федерації до участі в роботі Асамблеї без істотних зрушень у виконанні Російською Федерацією семи резолюцій ПАРЄ, я змушений відкликати своє запрошення для міжнародних спостерігачів від Парламентської асамблеї Ради Європи для спостереження за ходом позачергових парламентських виборів в Україні", - йдеться в листі Парубія на ім'я президента ПАРЄ Ліліан Морі Паскьє.

Нагадаємо, уночі 25 червня ПАРЄ прийняла резолюцію, яка повертає Російській Федерації право голосу на засіданнях. Рішення підтримали 118 делегатів, 62 проголосували проти, 10 - утрималися.

МЗС після цього відкликало посла при Раді Європи, а міністр Павло Клімкін порадив Верховній Раді відкликати запрошення спостерігачам на вибори від ПАРЄ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 801 | Додав: adminA | Теги: вибори, РФ, відкликання запрошеннь, ПАРЄ, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]