Пт, 2024-04-26, 03:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:19
Україна відзначає День пам'яті Небесної сотні
Інші останні Новини України

В Україні 20 лютого поминають загиблих на Майдані Незалежності та вулиці Інститутській в лютому 2014 року. Цей день оголошено в країні офіційним Днем пам'яті героїв Небесної сотні, сказано в указі президента України Петра Порошенка.

У центрі Києва відбудуться заходи за участю перших осіб країни. Значна частина - на Майдані і в Українському домі.

Президент України разом з дружиною вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні. Як повідомляє офіційне інтернет-представництво президента України, "президентське подружжя встановило лампадки до пам'ятного Хреста на Алеї Героїв Небесної Сотні на місці загибелі відважних українців".

Після хвилини мовчання, під час відкриття інтерактивно-виставкового простору буде створено 10-метрове художнє полотно. Воно стане продовженням майданівської арт-ініціативи. Початок акції - о 12:00 біля Українського дому.

Там же відбудеться презентація меморіального комплексу Героїв Небесної сотні - Музею Революції гідності, - і мультимедійного проекту "Майдан: від незалежності до свободи". Буде показано англомовний документальний фільм Windows into Protest.

О 19:00 розпочнеться показ фільму Дем'яна Колодія "Воля або смерть", а учасники "пелюсткової ходи пам'яті" в цей же час знову зберуться під стелою.

Як передає ТСН, в центрі Києва заплановано вісім акцій, переважно за участю правих і праворадикальних сил.

Нагадаємо, в ході масових протестів на Майдані Незалежності в Києві 18-20 лютого загинуло понад 100 осіб. Загиблих активістів називають Небесною сотнею, а події, що отримали назву Євромайдан, завершилися зміною влади.

Байден відзначив надзвичайну роль Революції Гідності в історії України

Віце-президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден відзначив надзвичайну роль Революції Гідності в історії незалежної України. Про це йшлося під час телефонної розмови президента України Петра Порошенка з віце-президентом США, повідомляється на сайті президента України.

Байден також привітав прогрес, якого досягла Україна у співпраці з МВФ і ЄС завдяки останнім голосуванням у Верховній Раді.

Співрозмовники скоординували дії щодо подальшого тиску на Росію для імплементації Мінських домовленостей і відновлення територіальної цілісності України.

Львів'яни виклали гігантський тризуб зі свічок і поіменно згадали Героїв Небесної Сотні

У Львові в рамках акції "Свічка пам'яті", напередодні ввечері відбулася акція пам'яті Героїв Небесної Сотні. В акції, незважаючи на дощ, взяли участь значна кількість городян.

Як передає УНІАН, в центрі міста, на площі біля пам'ятника Шевченку, де два роки тому проходив Львівський євромайдан, присутні виклали з сотень лампадок з запаленими свічками кількаметровий тризуб і під звуки пісні "Плине кача...", згадали поіменно загиблих Героїв Небесної сотні, портрети яких тримали присутні на акції.

Сьогодні у Львові триватимуть заходи вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні. Зокрема, в храмах міста проходять Богослужіння пам'яті Героїв Небесної Сотні під загальноміський церковний передзвін.

На поле почесних поховань №67 Личаківського кладовища, де поховані полеглі під час трагічних подій активісти Євромайдану і бійці АТО, з самого ранку львів'яни несуть квіти.

В Харкові відбудуться мітинг-реквієм та хода пам'яті полеглих за незалежність України

У Харкові сьогодні, 20 лютого, відбудуться мітинг-реквієм до Дня Героїв Небесної Сотні і хід в пам'ять про загиблих за свободу і незалежність України, повідомив один з координаторів харківського Євромайдану Володимир Чистилін.

За його відомостями, захід розпочнеться о 12.00 біля пам'ятника Тарасу Шевченку на вулиці Сумській, де традиційно протягом 2013-14 років збирався харківський Євромайдан.

"У суботу, 20 лютого, о 12 годині біля Кобзаря ми знову збираємо євромайдан. На Народному Вічі виступатимуть рідні загиблих Героїв Небесної Сотні, о. Віктор Маринчак, Євген Захаров, Сергій Жадан і багато з тих, з ким разом ми пережили в Харкові урочисті миттєвості Революції Гідності. Маю честь вести цю поминальну акцію і запрошую всіх патріотів міста вшанувати пам'ять Героїв України", - зазначив Чистилін.

Він додав, що о 12:00 біля пам'ятника Шевченку будуть виставлені фотостенди з зображеннями подій харківського Євромайдану, а о 14:00 в кінотеатрі імені Олександра Довженка відбудеться показ фільму "Герої не вмирають".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 814 | Додав: adminA | Теги: україна, День пам'яті Небесної сотні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]