Пт, 2024-03-29, 07:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:16
Україна висилає російського дипломата - симетрична відповідь
Інші останні Політичні новини

МЗС України висловило рішучий протест через затримання і вислання українського консула у Санкт-Петербурзі та оголосило, що територію України має залишити старший дипломат посольства Росії у Києві.

Міністерство закордонних справ (МЗС) України у суботу, 17 квітня, заявило про вислання російського дипломата у відповідь на аналогічні дії РФ щодо затриманого раніше українського консула.

"У відповідь на зазначену провокацію старший дипломат посольства Росії в Києві має залишити територію України впродовж 72 годин, починаючи із 19 квітня", - йдеться у коментарі речника МЗС України, опублікованому на сайті міністерства. При цьому ім'я дипломата не зазначено.

У коментарі також наголошується, що МЗС України висловлює рішучий протест щодо затримання 16 квітня співробітника Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі та надання йому припису залишити територію РФ до 21 квітня.

"Повністю відкидаємо висунуті консульському співробітнику звинувачення", - наголосили у МЗС України і додали, що ці дії РФ порушують Віденські конвенції про дипломатичні та консульські зносини.

Раніше цього дня заступник міністра закордонних справ України Євгеній Єнін заявив, що МЗС України найближчим часом визначиться з симетричною відповіддю Росії на затримання 16 квітня в Санкт-Петербурзі українського консула Олександра Сосонюка.

Російська ФСБ стверджує, що затримала консула України під час отримання закритої інформації з баз російських правоохоронних органів. У МЗС України ці дії РФ назвали "черговою провокацією на тлі дестабілізаційних дій Росії".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 633 | Додав: adminA | Теги: висилка російського дипломата, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]