Сб, 2024-04-20, 17:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:02
українці стали більше вживати продуктів, які викликають серйозні хвороби
Інші останні Економічні новини

Державна служба статистики підрахувала, що за десяток років українці стали більше їсти. Як виявилося – у півтора разу більше м'яса, удвічі більше яєць та овочів і геть відмовились від борошняних виробів.

Проте українці певні, що така статистика не відповідає дійсності, передає телеканал "1+1".

Пенсіонерка Ганна Юхимівна отоварюється на стихійному ринку двічі на місяць - частіше на ринок заходити нема з чим: "Молоко купляю, сир, зелень, більше я нічого не маю права купити - немає грошей".

Різноманітність та збалансованість у харчуванні - не для неї. Молоко, трохи овочів та м'ясо тільки на великі свята - ось який раціон чекає на 77-річну жінку. Пенсіонерка скаржиться: "Звичайно мені не вистачає, якщо у мене 1200 пенсія, 600 віддаю за двокімнатну квартиру і на ліки 300. То що я можу купити?"

Щоправда, Державна служба статистики твердить інше. Саме м'ясу, яйцям та овочам віддають перевагу в харчуванні українці. За їхніми даними, за 11 років жителі країни стали більше їсти. Якщо у 2000 році українець наїдав на місяць 57 кілограм їжі, то вже за 11 років - на десять більше.

За даними статистики, за десять років стали менше їсти хліба і крупів, а ось молочних продуктів та картоплі українці з'їдають стільки само, розповів директор інформаційної компанії з аграрних питань Микола Верницький.

Проте ні продавці, ні покупці аж такого поліпшення не помітили. Розрахунками Держкомстату здивована й дієтолог Оксана Скиталінська. Адже досі була певна, що харчування українців - суцільна одноманітність та амінокислотний дисбаланс: "За останні 2 роки в Україну прийшли імпортні дефіцитні продукти, глибоко перероблені. Це (їхнє споживання) спричиняє атеросклероз, діабет, серцево-судинні захворювання", - розповіла лікар.

Хоча збалансованішим раціон дещо став. Наявність білка, що міститься у м'ясі, молочних продуктах, рибі, городині та фруктах, а також відмова від борошняного, приведе українців до здорового життя.

Основний принцип здорового харчування - це є різноманітність, утім, настільки різноманітним є їхнє харчування, знають тільки самі українці.

Зазначимо, що уряд України у зв'язку зі збільшенням кількості випадків отруєння та виявлення неякісних продуктів ухвалив рішення про створення моделі продовольчого контролю відповідно до зразків Європейського Союзу.

Пізніше Кабмін розробив законопроект, яким передбачається кримінальна відповідальність за виготовлення неякісних харчових продуктів. Даний документ покликаний захистити споживачів та наблизити якість харчів до європейського рівня.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1039 | Додав: adminA | Теги: серйозні хвороби, українці, продуктів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]