Вт, 2024-03-19, 09:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:43
Українці жертвують на армію мільярди, кожен четвертий - волонтер. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Українці цього року пожертвували майже 9 млрд грн, більшість коштів пішли на допомогу українській армії, пораненим та хворим дітям. Про це свідчать результати опитування, проведеного GFK Ukraine, які представив заступник директора цієї соціологічної компанії Гліб Вишлінський на прес-конференції в Києві, передає УНІАН.

"Сума пожертв за останні 12 місяців - 8 млрд 725 млн 760 тис. 206 грн. В свою чергу сума пожертв українців раніше, ніж за останні 12 місяців (в середньому за рік) – 7 млрд 184 млн 459 тис. 914 грн", - зазначив він.

Також, за його словами, 74% українців жертвували кошти на різні цілі будь- коли у житті, з них 25% почали жертвувати протягом останніх місяців.

"Суми пожертв українців різняться та становлять від кількох гривень до 283 тисяч гривень на рік", - повідомив Вишлінський.

"У 2014 році найбільш охоче українці жертвували на допомогу українській армії, пораненим та хворим дітям", - наголосив він.

Крім того, за його словами, у 2014 році кількість українців, які жертвують кошти, збільшилась – 63% робили пожертви, тоді як до 2014 року жертвували кошти 49% українців.

Також, згідно з результатами опитування, у 2014 році сума пожертв була більшою, ніж в інші роки.

43% тих, хто будь-коли жертвував кошти, робили це напряму, третина не пам’ятає назви благодійної організації, через яку вони зробили внесок.

Раніше президент України Петро Порошенко нагородив державними нагородами українських волонтерів за громадянську мужність, вагомий особистий внесок у розвиток волонтерського руху, зміцнення обороноздатності і безпеки Української держави. Відповідний указ від 4 грудня опубліковано на сайті глави держави.

Майже чверть українців займається волонтерством

Майже чверть українців (23%) займається волонтерством. Про це свідчать результати опитування, проведеного GFK Ukraine, які представив заступник директора цієї соціологічної компанії Гліб Вишлінський.

"Майже чверть українців (23%) мали досвід волонтерства та 9% українців почали займатися волонтерством протягом останнього року", - сказав він.

Також Вишлінський повідомив, що "основним напрямком діяльності волонтерів у 2014 році стала допомога українській армії та пораненим – цим займались 70% волонтерів. До подій Майдану найбільш актуальними напрямками діяльності були допомога соціально незахищеним групам населення та благоустрій громадського простору".

Крім того, він зазначив, що "найбільша група волонтерів – ті, які займаються волонтерством 1-2 рази на місяць. Більшість волонтерів вказали, що займаються волонтерством самостійно, та не зазначили участь у конкретних проектах".

Згідно з результатами дослідження, більш як половина волонтерів мають вищу освіту, 43% волонтерів належать до середнього класу, серед всієї вибірки таких 35%.

Понад 80% українців вважають волонтерський рух обов’язковою складовою громадянського суспільства

81% українців вважають волонтерський рух обов’язковою складовою громадянського суспільства. Про це свідчать результати опитування, проведеного GFK Ukraine, які представив Гліб Вишлінський.

"Українці схильні визнати велику роль волонтерського руху в суспільних процесах", - зазначив він.

Згідно з результатами дослідження, 62% українців визнає роль волонтерів у політичних змінах останнього року.

Крім того, 85% опитаних вважають, що волонтерський рух допомагає зміцненню миру.

Дослідження проводилось з 20 по 26 листопада цього року GFK Ukraine на замовлення Програми розвитку ООН в Україні. Вибірка охопила 1 тисячу респондентів у віці 16 років і старших. Вибірка репрезентативна населенню України (за винятком Криму) за регіоном, розміром населеного пункту, статтю та віком згідно з даними Державної служби статистики станом на 01.01.2013.

Завдяки методу дослідження опитування також проводилось на територіях, які належать до зони АТО. Метод дослідження: САТІ – телефонні інтерв’ю, дзвінки на мобільні номери.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 865 | Додав: adminA | Теги: українці, мільярди, армію, волонтер. ВІДЕО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]