Пт, 2024-04-19, 21:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:05
Українців усього світу Марина Порошенко закликала голосувати за Джамалу
Інші останні Культурні новини

Дружина президента України, голова Благодійного фонду Марина Порошенко і член Ради фонду Олексій Порошенко взяли участь у відкритті нового сезону вінницького світло-музичного фонтану. Нинішня програма присвячена темі Євробачення і проходить під гаслом "Підтримай наших!".

У вітальному слові Марина Порошенко підкреслила, що виступ Джамали в Швеції буде гучним голосом України в Європі, повідомляється на сторінці Фонду Порошенка в Фейсбуці.

"Через кілька тижнів ми всім серцем будемо вболівати за нашу Джамалу, яка під синьо-жовтим прапором представлятиме Україну в Стокгольмі. Виступ Джамали в столиці Швеції з історичною і водночас автобіографічною піснею - це гучний голос України в Європі. Голос, яким говорить душа кримськотатарського народу", - сказала Порошенко.

Голова фонду зазначила, що "1944" - це пісня-реквієм про долю людей, які так і не повернулися додому, не обійняли своїх рідних, які не посміхнулися друзям.

"Це наша історія і наша національна рана, яка болить особливо гостро, тому що і сьогодні кримчани змушені залишати батьківщину після російської анексії. Крим - це Україна! Ми не змирилися і не будемо мовчати!", - підкреслила Порошенко.

Перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джеппар, яка, як і Джамала, є кримської татаркою, звернулася до вінничан і розповіла про те, як сьогодні нестерпно жити під гнітом окупанта: "Репресії щодо кримських татар, арешти, тортури, ув'язнення, зникнення - це все помста за все українське. А 18 травня 1944 року - це дата, яка висічена в серці мого народу".

Дружина президента звернулася до українців усього світу, друзів України з проханням підтримати нашу державу на Міжнародному конкурсі "Євробачення 2016": "Голосуючи за Джамалу, ви нагадуєте світу не тільки про мужню країну в центрі Європи, але і віддаєте свій голос за ідеали миру, людяності і справедливості".

Концертну програму склали виступи фіналістів національного відбору Євробачення 2016, зокрема Тоні Матвієнко, групи "PUR:PUR", Brunettes Shoot Blondes і ALLOISE.

Відзначимо, Джамала у другому півфіналі, який відбудеться 12 травня, буде боротися за місце в фіналі під номером 15. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 752 | Додав: adminA | Теги: голосування, Марина Порошенко, українці світу, Джамала | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]