Чт, 2024-03-28, 18:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:39
Українців закликали економити на кондиціонерах
Інші останні Економічні новини

  Міністерство енергетики та вугільної промисловості України просить громадян і підприємства максимально скоротити споживання електроенергії в липні-серпні, щоб уникнути відключень.

"Ситуація складна. Зростає споживання, особливо в денні години в зв'язку з підвищенням температури. Не працює залізниця з енергетичного вугілля Аш. Звертаємося до населення, підприємств - максимально скоротити споживання в липні-серпні для запобігання відключень і отримання вимушеної "допомоги", для збереження запасів вугілля напередодні осінньо-зимового сезону", - зазначив заступник голови Міненерговугілля Олександр Светелик в коментарі "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося з посиланням на джерело, Україна в п'ятницю отримує з Російської Федерації 600 МВт електричної потужності в рамках угоди про технічну допомогу через виникнення в енергосистемі країни дефіциту.

Напередодні було ухвалено рішення про запуск газомазутних блоків на Трипільській і Запорізькій ТЕС, навантаженні київських ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6.

Споживання електроенергії в енергосистемі України зросло через високу температуру і масове включення кондиціонерів. Разом з тим на низці блоків АЕС триває ремонтна компанія, робота Південно-Української АЕС обмежена через брак охолоджувальних потужностей.

Крім того, за даними глави НКРЕКУ Дмитра Вовка, з 1 червня припинилися поставки вугілля антрацитної групи з окупованих районів Донбасу. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 783 | Додав: adminA | Теги: Економія, кондиціонери, українці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]