Пт, 2024-03-29, 13:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:34
Українцям Канада почала видавати візи на 10 років і сподівається на підписання ЗВТ з Україною в 2016 році
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Посол Канади в Україні Роман Ващук заявляє, що його країна вже почала вводити видачу українцям багаторазових віз терміном дії на 10 років. Про це він сказав у коментарі УНІАН.

"Ми вже вводимо ці багаторазові візи на 10 років. Ми намагаємося також збільшити пропорцію тих людей, які отримують ці довгострокові візи, на термін дії паспорта", - зазначив посол.

Ващук пояснив, що коли паспорт громадянина України дійсний на 10 років, так можна отримати візу на цей період.

"Якщо паспорт дійсний на п'ять років, то ви можете отримати візу на п'ять років", - сказав посол.

"Ми вже впроваджуємо ці домовленості, і сподіваємося, що якомога більше відвідувачів зможуть ними скористатися", - резюмував дипломат.

Роман Ващук сподівається на підписання та ратифікацію угоди про зону вільної торгівлі з Україною впродовж 2016 року. Про це він сказав, відповідаючи на запитання щодо стану підготовки до запровадження зони вільної торгівлі між Україною та Канадою.

"На даному етапі відбувається впорядкування документів, останній переклад, юридичні перевірки, і ми сподіваємося, що протягом наступного року може відбутися і формальне підписання та ратифікація", - зауважив Ващук.

Як зазначив дипломат, робочі групи повинні визначити та оцінити, коли угода про зону вільної країни між країнами остаточно може набути чинності.

Нагадаємо, у липні поточного року Україна і Канада підписали документ про завершення переговорного процесу щодо створення зони вільної торгівлі. Торговий представник України Наталія Микольська заявила, що угода про зону вільної торгівлі з Канадою відкриє для українських експортерів 98% ринку цієї країни, включаючи важливі сільськогосподарські і промислові товарні групи.

Крім того, Канада у рамках угоди про зону вільної торгівлі надасть технічну допомогу для модернізації української промисловості.

Роман Ващук заявляє про плани членів нового уряду його країни відвідати Україну у 2016 році. За словами посла, новий уряд Канади та представники керівництва України вже підтримують міждержавні контакти як по телефону, так і особисто - на міжнародних зустрічах.

Дипломат заявив, що якщо говорити про офіційні візити в Україну вищого керівництва Канади, зокрема прем`єр-міністра Джастіна Трюдо, то "ще якоїсь конкретної дати ми не маємо, але я знаю, що це є в планах".

На думку Ващука, такі візити можуть відбутися у 2016 році.

Як повідомлялося, у жовтні на парламентських виборах у Канаді перемогла опозиційна Ліберальна партія. Новий уряд Канади було сформовано на чолі з лідером Ліберальної партії Джастіном Трюдо.

Попередній прем`єр-міністр Стівен Гарпер представляв Консервативну партію, яка програла на парламентських виборах.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 761 | Додав: adminA | Теги: україна, 2016 р, візи на 10 років, українці, Канада, ЗВТ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]