Вт, 2024-04-23, 20:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:34
Україні ЄС розширить гуманітарну допомогу
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

   Європейський Союз має намір розширити обсяг гуманітарної допомоги, який буде надано Україні, у зв'язку з низькими зимовими температурами, повідомляє інформагенція epd. Єврокомісія нині готує спільно з державами - членами ЄС програму допомоги для населення східної частини держави, заявив єврокомісар із гуманітарної допомоги Христос Стиліанідес у четвер, 22 січня, у Брюсселі.

Наступного тижня єврокомісар збирається відвідати Київ і Дніпропетровськ, щоби "продемонструвати солідарність та упевнитися, що наша допомога прибуває туди, де вона справді потрібна". Крім того, єврокомісар прагне на місці зробити висновки про необхідні обсяги додаткової допомоги, передає інформагенція KNA. "Зима ще більше ускладнює страждання людей, особливо біженців, дітей, старих, найбідніших", - додав він. Стиліанідес назвав гуманітарну ситуацію в Україні такою, що викликає занепокоєння. ЄС може підтримати українців медикаментами, продуктами та модульними містечками.

Досі країни Євросоюзу вже надали Україні гуманітарну допомогу на 76 мільйонів євро. За даними ООН, загалом близько 600 тисяч людей стали внутрішніми переселенцями в межах України і майже стільки ж виїхали до інших держав, у першу чергу до Росії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 844 | Додав: adminA | Теги: Україні, ЄС, гуманітарну допомогу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]