Ср, 2024-04-24, 10:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:12
Україні Франція передала понад тисячу тонн допомоги, зокрема понтонні мости та пожежно-рятувальні машини
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Франція передала Україні понад тисячу тонн допомоги. Вантаж уже перебуває в дорозі - зараз він в румунському місті Сучава. Про це повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

Так, Україні передали понтонні мости довжиною понад 200 метрів. Тимошенко каже, що ці мости дозволять відновити цивільну інфраструктуру і забезпечити сполучення та перевезення, зокрема на деокупованих територіях.

Також Україна отримає пожежно-рятувальні машини, карети швидкої допомоги, які дозволяють проводити обстеження в польових умовах, медичне обладнання, спорядження для рятувальників та харчові продукти.

Зброя від Франції

Франція нині готує для передання Україні ще низку самохідних артилерійських установок (САУ) Caesar. Обладнання можуть виділити із замовлення, призначеного для Данії.

Раніше Франція вже передала Україні 18 установок Caesar, які брали із запасів французької армії, — це майже чверть штатної кількості цих установок.

Також президент Франції Емманюель Макрон оголосив про створення спеціального фонду в розмірі 100 мільйонів євро, з допомогою якого Україна зможе отримувати необхідну зброю.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 339 | Додав: adminA | Теги: Франція, україна, Допомога, пожежно-рятувальні машини, понтонні мости | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]