Пт, 2024-04-26, 09:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:41
Україні кілька далекобійних ракет Storm Shadow передала Британія — CNN
Інші останні Іноземна преса про Україну

Велика Британія вже передала Україні кілька крилатих ракет Storm Shadow з дальністю до 300 км перед контрнаступом. Про це повідомляє CNN із посиланням на кількох високопоставлених західних чиновників.

Американський високопосадовець заявив телеканалу, що Storm Shadow — «справжня зміна правил гри з точки зору дальності дії» і надає Києву можливості, про які влада просила від початку повномасштабної війни. Ці ракети зможуть завдавати ударів углиб захоплених рф територій України.

За словами одного зі співрозмовників CNN, українська влада запевнила Лондон: ці ракети використовуватимуть лише в межах суверенної території України і не атакуватимуть ними росію.

Раніше про те, що група європейських країн, яку очолює Велика Британія, шукає ракети для України дальністю до 300 км, писали ЗМІ. За даними WP, згідно з характеристиками, Лондон готувався передати саме Storm Shadow.

Storm Shadow/SCALP — франко-британська авіаційна крилата ракета класу «повітря — земля», яку виробляє компанія MBDA. Вага її бойової частини — 450 кг. Вона здатна вражати цілі на дистанції понад 250 км.

ЗМІ повідомляли, що адміністрація президента США Джо Байдена не змінила своєї думки щодо передачі ЗСУ далекобійних ракет ATACMS і не планує їх постачати, якщо Лондон передасть свої.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 393 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]