Чт, 2024-03-28, 13:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:00
Україні країни G7 пообіцяли 18 млрд доларів допомоги
Інші останні Економічні новини

Країни "Великої сімки" пообіцяли Україні 18 млрд доларів фінансової допомоги. Про це йдеться в комюніке лідерів G7, ухваленому на зустрічі в Брюсселі 4 червня, повідомляє РБК-Україна.

"Ми вітаємо рішення Міжнародного валютного фонду затвердити програму на 17 млрд доларів для України, яка стане основою для іншої двосторонньої та багатосторонньої допомоги та позик, у тому числі близько 18 млрд доларів передбачено на сьогоднішній день від країн G7. Ми вітаємо швидке надання макроекономічної підтримки Україні", - йдеться в заяві.

Також лідери G-7 заявили про намір продовжувати працю з Україною для підтримки її економічного розвитку, суверенітету і територіальної цілісності, пише УНІАН.

"Ми закликаємо впроваджувати важкі реформи, які матимуть вирішальне значення для підтримки економічної стабільності та розблокування зростання, яке можливе за участю приватного бізнесу", - йдеться у заяві.

"Ми підтримуємо міжнародний механізм координації донорської допомоги для забезпечення ефективного надання економічної допомоги і вітаємо намір ЄС провести координаційну нараду на високому рівні в Брюсселі", - відреагували лідери на пропозицію Євросоюзу.

Крім того, вони привітали нинішні зусилля з диверсифікації джерел постачання Україні газу, в тому числі останні кроки ЄС в напрямку забезпечення реверсного постачання газу, і висловили сподівання на успішне завершення переговорів, що проходять за сприяння Єврокомісії щодо транзиту і постачання газу з РФ в Україну.

Зазначимо, що раніше МВФ прогнозував, що Україна зможе залучити протягом 2014-2016 років додаткові 15 млрд доларів завдяки реалізації програми співпраці з Фондом, яка в свою чергу передбачає надання Києву близько 17 млрд доларів.

Нещодавно МВФ вже перерахував Україні більш як 3 млрд доларів.


 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 910 | Додав: adminA | Теги: Україні, країни G7, 18 млрд доларів допомоги | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]