Чт, 2024-04-25, 16:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:30
Україні ОБСЄ передасть рекомендації з акредитації журналістів для роботи в зоні АТО
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Представниця ОБСЄ з питань свободи преси Дунья Міятович найближчим часом представить рекомендації про порядок акредитації журналістів у різних країнах, які можуть бути корисні для організації роботи ЗМІ в зоні АТО на Донбасі. Про це повідомляє прес-секретар Служби безпеки України Олена Гітлянська за результатами зустрічі представників української спецслужби з Дуньєю Міятович у Відні (Австрія), передає "Крим.Реалії".

"Міятович висловила сподівання, що вони (рекомендації - ред.) будуть корисними Україні, оскільки ключовою для громадськості є можливість журналістів передавати об'єктивну інформацію з району проведення антитерористичної операції з мінімальною загрозою для їхніх життів", - зазначає Олена Гітлянська.

За її даними, за участі СБУ в районі проведення АТО акредитовані майже 4,8 тисячі представників ЗМІ. З них понад 2,5 тисячі - іноземні журналісти, решта - українські.

Олена Гітлянська також наголосила, що СБУ не має жодного стосунку до оприлюднення "списків СБУ" з даними українських журналістів, які працюють у зоні АТО.

Як повідомлялося, в травні сайт "Миротворець" опублікував файли зі списками більш як 4 тисяч журналістів, які отримали акредитацію у так званих "ДНР/ЛНР". У списку значаться імена і прізвища українських та іноземних журналістів, їхні мобільні контакти і період перебування на території "ДНР/ЛНР".

Прокуратура Києва за даним фактом 11 травня внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.171 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

13 травня колектив центру "Миротворець" заявив про рішення закрити однойменний сайт і підготовку до надання у вільний доступ в Інтернеті всієї зібраної колективом інформації.

19 травня народний депутат Антон Геращенко повідомив, що колектив центру "Миротворець" вирішив відновити свою роботу, зважаючи на значний резонанс у соціальних мережах і озвучену підтримку їхньої діяльності з боку українських громадських діячів, політиків і волонтерів.

20 травня сайт центру "Миротворець" опублікував оновлений список акредитованих у так званій "ДНР" журналістів, що містить 5412 записів.

21 травня радник голови СБУ Юрій Тандіт заявив, що Служба безпеки України перевіряє оприлюднені сайтом "Миротворець" списки, підкресливши, що тих, хто, прикриваючись журналістськими посвідченнями, шпигують проти України, буде притягнуто до відповідальності.

24 травня сайт центру "Миротворець" опублікував черговий список іноземних журналістів, акредитованих у так званій "ДНР", в новому переліку - 293 прізвища.

26 травня один з сайтів бойовиків опублікував список українських і закордонних журналістів з їхніми контактними даними, які були акредитовані в зоні АТО на початку конфлікту. Про це розповів співрозмовник у спецслужбах. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 765 | Додав: adminA | Теги: робота, україна, рекомендації з акредитації журналіс, зона АТО, ОБСЄ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]