Пт, 2024-04-19, 21:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:46
Україні у ЄС хочуть піти на поступки щодо умов надання 1 млрд євро фіндопомоги
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

У ЄС хочуть піти на поступки Україні щодо умов надання 1 млрд євро фіндопомоги

У Європейському Союзі зараз ведеться дискусія про те, як знизити категоричність вимог ЄС до Києва для отримання нової програми макрофінансової допомоги.

Про це "Європейській правді" заявив європейський посадовець, йдеться у статті: "Допомога понад усе: Євросоюз готується до нових поступок у діалозі з Києвом".

За словами посадовця, всього у меморандумі про макрофінансову допомогу буде до двох десятків вимог для обох траншів. Головна дискусія ведеться навколо декількох, зокрема – стосовно боротьби з корупцією.

"Ми не хочемо ставити ті умови, які нереально виконати. Звісно, нам хотілося би масштабніших змін. Та якщо політична обстановка робить їх неможливими, натомість є можливість зробити щось менш масштабне, але все одно важливе – то чому б не бути реалістичним?" - пояснює співрозмовник.

Як йдеться у статті, зараз перед Єврокомісією стоїть задача переконати столиці впливових держав-членів у тому, що поступки необхідні, адже серед них є ті, які не готові до компромісів, коли йдеться про антикорупцію.

"Частина країн-членів проти того, щоби наші вимоги опускалися надто низько. Та ми маємо бути реалістами та враховувати передвиборчий період", - переказує європосадовець хід дискусій, які тривають з цього приводу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 838 | Додав: adminA | Теги: ЄС, україна, надання 1 млрд євро фіндопомоги | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]