Сб, 2024-05-04, 17:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:05
Україні з відновленням Японія допоможе: витратять понад півмільярда доларів
Інші останні Економічні новини

Програма зокрема передбачає заходи з гуманітарного розмінування та відновлення критичної інфраструктури.

Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA) та українське Мінінфраструктури реалізують дві фази Програми з екстреного відновлення України на загальну суму понад 575 млн доларів.

Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков зазначив, що однією з умов повноцінного відновлення деокупованих громад є перезапуск економіки на цих територіях, тому вже зараз спільно з іноземними партнерами уряд шукає найкращі шляхи для залучення інвестицій.

"Зокрема, у нашому портфелі є довгострокові проекти, повʼязані з транспортною інфраструктурою, збільшенням експортної спроможності, проекти управління відходами. Дякую японському уряду за підтримку", – сказав Кубраков.

Зазначена Програма з екстреного відновлення України охоплює такі сфери, як гуманітарне розмінування, підтримка транспортної галузі, відновлення критичної інфраструктури, управління відходами руйнувань, медичні та освітні послуги, підтримка аграрного сектору тощо.

У рамках цієї співпраці Японія уже передала першу партію техніки для відновлення Ірпеня, що на Київщині.

В червні Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України та Агентство реконструкції Японії домовились про обмін досвідом ліквідації наслідків природних та техногенних катастроф. Також японське агентство надаватиме консультаційну та технічну підтримку в питанні відновлення постраждалих громад та територій України.

12 липня стало відомо, що Японія надасть Україні систему виявлення безпілотних літальних апаратів в рамках своєї допомоги для боротьби з військовою агресією росії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 358 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]