Пт, 2024-04-19, 16:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:52
Україною прокотилася хвиля акцій проти міністра Табачника
Інші останні Політичні новини
У День знань по всій Україні пройши акції з вимогами до президента Віктора Януковича звільнити міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника.

У Києві біля Адміністрації президентаучасники акції, яку організували представники громадського руху "Відсіч", тримали плакати з написами: "З Табачника реформ, як з козла - молока", "Геть міністра - шлепера з освіти!", "Освітою керує козел?".

Представники громадського руху "Відсіч", які й організували акцію, привели на Банкову живого козла. Козел символізував Табачника, який прийшов на прийом до Януковича.

Козла годували капустою з відра, на якому написано "рейтинг влади". А за собою він тягнув міні-молоковоз, на якому написаний список "псевдо-реформ", які проводить Табачник.

Як пояснили організатори, цим вони намагалися показати, що "впроваджена Дмитром Табачником політика не пропонує ніяких реформ, зате веде до деградації української освіти і науки".

На їхню думку, з часу перебування Дмитра Табачника на посаді ніяких дійсно реформаторських дій і навіть пропозицій суспільство не дочекалося.

"Зате Міністерство за цей час "прославилося" наступом на права студентів і навчальних закладів, спробами комерціалізувати освіту, зменшити вимоги до претендентів на звання, істотним збільшенням корупції", - зазначили в русі "Відсіч".

Подібні акції відбулися також у Донецьку, Львові, Луцьку, Дрогобичі, Черкасах, Вінниці та Острозі. У кожній акції була своя родзинка.

У Львові студенти влаштували відкриття-презентацію виготовленого власноруч пам'ятника козлу і почали збір підписів під вимогою його установки на весь період, поки Дмитро Табачник буде міністром.

А у Донецьку жителям міста показали міністерську кухню, куди потрапляє всякий непотріб, зате якісному продукту в освітньому котлі місця не знаходиться.

У Черкасах на Соборній площі у центрі міста зібралися близько 30 людей. Активісти "звели" напіврозвалену стіну, яка символізує стан української освіти на сьогоднішній день. Біля стіни поставили будівельного козла з фотографіями Дмитра Табачника.

Активісти розгорнули плакати з написами: "З цим козлом освіту не розбудуєш", "Геть міністра-шлепера з освіти!", "Табачник, ми не хочемо бути тупими".

"Наша освіта корумпована, керується радянськими стандартами. Він (Табачник) обіцяв, що зростуть стипендії. Але все лишилося без змін. Ми хочемо зняти його з посади, ми хочемо компетентного міністра. Козел, який стоїть на площі, є символом нинішнього міністра. І цим ми хочемо показати, що він не допоможе розбудувати українську освіту", - розповіла активістка громадського руху "Відсіч" Тетяна Магдич, організатор акції.

Нагадаємо, 1 вересня в українських містах були заплановані акції протесту проти реформ міністра освіти і науки, молоді і спорту Дмитра Табачника. Нещодавно Києво-Могилянська академія подала до суду на Міносвіти за розподіл місць держзамовлення на 2011/2012 навчальний рік.

30 серпня голова Адміністрації Президента Сергій Льовочкін заявив, що на Табачника чекає відставка с посади міністра освіти. табачник же сказав, що у відставку не збирається.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1456 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]