Пт, 2024-04-19, 17:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:03
Українська розвідка підтверджує - бойовики заявили, що зупинку в Донецьку обстріляли росіяни
Інші останні Кримінальні новини

Антон Геращенко, депутат Верховної Ради (фракція "Народний фронт") і радник глави МВС, заявляє, що терористи затримали трьох громадян Росії, яких підозрюють в обстрілі транспортної розв'язки в Донецьку, скоєному 22 січня. Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"У Донецьку було затримано ДРГ противника. Три людини з мінометом обстрілювали місто, пересувалися на машині. Всі троє громадяни РФ - два з Краснодара, один з Краснодарського краю", - йдеться в повідомленні. Цю інформацію перевірено нашою розвідкою, і вона підтверджується", - написав Геращенко.

Він припускає, що всі троє затриманих є співробітниками Головного розвідувального управління Росії, які мали розпалювати ненависть жителів Донбасу до решти України.

"Так, дійсно, троє громадян Росії влаштували теракт у Донецьку. Тепер самій "ДНР" потрібно з'ясувати, хто і навіщо їх заслав до Донецька вбивати не в чому не винних людей і звалити це все на українську армію.

Якщо звичайно слідчі і кати "ДНР" встигнуть це з'ясувати до команди кураторів з Москви - відпустити затриманих, які найпевніше є диверсантами ГРУ, кинутими на розпалювання ненависті проти України, ціною організації вбивства мирних жителів Донецька.

Сподіваюся, що хтось із слідчих "ДНР" сповнений підвищеним почуттям справедливості, встигне викласти відеозапис допиту цих трьох ГРУшників в інтернет", - пише нардеп Геращенко.

Нагадаємо, 22 січня в Донецьку обстріляли зупинку громадського транспорту. Загинули 8 мирних жителів, поранень зазнали 13 осіб.

Міністерство оборони України заявило, що терористи обстріляли тролейбус із житлових масивів, які контролюються незаконними збройними формуваннями. Силовики пояснили, що місце обстрілу знаходиться глибоко в тилу бойовиків, і українські міномети ніяк не могли добити до місця обстрілу зі своїх позицій.

У прокуратурі Донецької області відкрили кримінальне провадження за фактом теракту і повідомили, що володіють "оперативною інформацією від свідків у місті Донецьку про вантажний автотранспорт з мінометом, який, перебуваючи в Куйбишевському районі, здійснив обстріл у бік Ленінського району Донецька".

Спікер АТО Андрій Лисенко підтвердив інформацію про те, що обстріл зупинки було скоєно з міномета, який перевозили містом.

А спеціальна моніторингова місія ОБСЄ у своєму звіті з місця трагедії стверджує: тролейбус обстріляли з північно-західного напрямку з міномета. Зазначимо, найближчі позиції ЗСУ до зупинки на вулиці Купріна - на відстані 15 км. Отож з міномета, максимальна дальність пострілу якого до 5-6 км, могли стріляти тільки окупанти з Донецька. Раніше терористи вже хизувалися "кочовим мінометом".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 776 | Додав: adminA | Теги: росіяни, зупинку, бойовики, Донецьку обстріл, українська розвідка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]