Пт, 2024-04-19, 05:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:39
Українські фури Туреччина не хотіла пропускати. В Мінінфраструктури запевнили, що ситуацію врегульовано
Інші останні Економічні новини

  Міністр інфраструктури України Володимир Омелян розповів про проблеми з пропуском українських фур до Туреччини. Так, раніше співробітники турецьких контролюючих органів відмовлялися оформляти українські фури на підставі разових двосторонніх дозволів.

"Ситуацію з українськими перевізниками, що мали останніми днями певні незручності при перетині турецького кордону, - врегульовано! Хочу висловити персональну вдячність Послу Туреччини в Україні, який незважаючи на вихідний день, оперативно надав допомогу", - написав він на своїй сторінці в Facebook в неділю 5 червня.

Як зазначив Омелян, на наступному тижні будуть проведені додаткові консультації з турецькою стороною з метою уникнення подібних випадків у майбутньому.

Аргументація відмови турецької сторони полягала в тому, що нібито українські перевізники повністю використали квоту зазначених дозволів другого кварталу і виконати перевезення на підставі поданих дозволів зможуть тільки після 1 липня 2016 року. Таким чином, повідомили в Мінінфраструктури, відновити перевезення вони можуть тільки з 1 липня 2016 року.

"Позиція Мінінфраструктури полягає в тому, що українська сторона не погоджувалася з системою поквартального використання двосторонніх в 2016 році. Така система діяла лише у 2015 році", - йдеться в повідомленні відомства.

"У той же час, ця проблема носить і системний характер. Маємо велику кількість дозволів на міжнародні перевезення, які "гуляють" на руках і стають джерелом корупції, замість того, щоб бути в роботі", - констатував Омелян.

Нагадаємо, у квітні повідомлялося про те, що Туреччина готова підписати з Україною угоду про зону вільної торгівлі, але не хоче включати в неї розділ по сільському господарству.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 871 | Додав: adminA | Теги: пропуск, Туреччина, Мінінфраструктури, українські фури | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]