Сб, 2024-04-20, 11:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:29
Українських нардепів громадський рух "Чесно" перевірить за шістьма критеріями доброчесності
Інші останні Політичні новини

Рух "Чесно" пропонуватиме політичним партіям підписати шість критеріїв доброчесності, яким мають відповідати всі кандидати в народні депутати від цих політичних сил, заявив один з ініціаторів руху "Чесно" Олег Рибачук, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На громадському обговоренні "Очікування від парламентських виборів 2012-го року" він заявив, що наразі ці критерії підтримала лише партія "УДАР" Віталія Кличка.

Водночас, за його словами, зараз кілька партій також звернулися до руху з приводу підписання цих критеріїв.

Рибачук заявив, що рух "Чесно" має намір чинити публічний тиск на партії, щоб забезпечити проходження до парламенту справді відповідальних політиків.

Він нагадав, що ініціаторами руху "Чесно" виступили 12 громадських організацій, на сьогоднішній день він об'єднує вже 150 громадських організацій, координаційні ради "Чесно" є в кожному регіоні України.

Зараз рух "Чесно" готує моніторинг щодо відповідності шести критеріям доброчесності 450 чинних народних депутатів.

Матеріали дослідження будуть оприлюднені в середині травня.

Так, за словами Рибачука, три критерії чесності стосуватимуться чинних депутатів: вони мають хоча б 75% робочого часу перебувати в парламенті, голосувати власними картками і не бути "тушками".

До кандидатів у народні депутати, які балотуватимуться вперше, одним із критеріїв чесності є відповідність їхніх доходів способу життя.

Рибачук також повідомив, що наприкінці тижня керівники обласних координаційних рад "Чесно" зберуться в Києві, щоб виробити стратегію дій під час виборчої кампанії, а також виборів.

Рибачук повідомив, що на сьогодні він є керівником центру "UA", який координує діяльність руху "Чесно", і наголосив, що він сам, а також усі ініціатори створення руху публічно відмовилися від участі у виборах в якості кандидатів, представників штабів, а також прибічників або супротивників тієї чи іншої політичної сили.

Відповідаючи на запитання про своє майбутнє, Рибачук заявив, що він має намір продовжувати "розгортання саме громадських кампаній".

"Я впевнений, що понад 200 партій в Україні не здобули довіри і вони принципово не відповідають очікуванням виборців. Щоб змінити ситуацію, я вважаю, потрібно чесно говорити, що Україна - не Грузія, і змін згори не буде. Щоб були зміни знизу, необхідно працювати з виборцями, розгортати всеукраїнські рухи, проводити потужні інформаційні кампанії, працювати з молоддю", - наголосив Рибачук.

Нагадаємо, що громадський рух "Чесно" засновано групою зацікавлених активістів спільно з представниками партнерства "Новий Громадянин". Рух утворився 29 жовтня 2011 року під час акції "Фільтруємо парламент за 24 години" - рівно за рік до чергових парламентських виборів в Україні.

Також "Чесно" публічно закликав провідні політичні сили - владу, опозицію і не представлені у Верховній Раді Україні партії - формуючи списки і висуваючи кандидатів на майбутніх парламентських виборах, керуватися шістьма "критеріями доброчесності депутатів", виробленими суспільством.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1132 | Додав: adminA | Теги: критерій доброчесності, Шість, Громадський рух Чесно | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]