Пт, 2024-04-19, 20:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:42
Українську символіку 9 травня у Берліні дозволили використовувати - але протягом обмеженого часу
Інші останні Новини Європейського Союзу

Влада німецького Берліна дозволила українську символіку під час акцій на пам'ятних заходах 8 і 9 травня протягом обмеженого часу.

Про це розповів активіст Олександр Снідалов, який братиме участь в акції 8 травня, в коментарі ЗМІ.

"І символіку, і присутність дозволили за погодженням з поліцією під час вшанування, яке буде проводити українське посольство" - сказав він.

За його словами, акція розпочнеться 8 травня о 12:00 і триватиме близько години. Протягом цього часу буде дозволене використання української символіки.

Український посол у Берліні Андрій Мельник підтвердив, що посольство отримало дозвіл на акцію з українською символікою. Однак він не вважає, що це вирішує проблему.

"Коли з'явилася інформація про цю заборону, я звернувся до міської влади за роз'ясненням, і мені повідомили, що на офіційні заходи за участю офіційних осіб це не буде поширюватися. Ми реєстрували лише одну таку церемонію - опівдні 8 травня у Тіргартені, в центрі Берліна. А що робити іншим українцям? У Берліні 15 меморіалів, виходить, що на інших це буде заборонене" – зазначив він.

"Цей виняток так само буде стосуватися і російського посольства та акцій з російськими прапорами" – додав посол.

Снідалов наголосив, що російська символіка війни – символи Z, V, георгіївські стрічки і білі пов'язки – заборонені в усьому Берліні.

"З цікавого. Наші волонтери організували awerness команду, яка мала діяти в цей день попереджаючи українців про можливі провокації і розповідаючи про те, як поводити себе під час провокацій. Ця команда мала носити рожеві жилети. Поліція заборонила використання рожевих жилетів, прирівнявши їх до уніформи, носити яку в цей день теж заборонено" - розповів активіст.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 464 | Додав: adminA | Теги: українська символіка, берлін, дозвііл, 9 травня | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]