Пт, 2024-03-29, 17:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:21
Україну глава МЗС Грищенко назвав "інвестиційним ельдорадо" для Китаю
Інші останні Економічні новини

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко вважає, що Китай дуже зацікавлений в інвестиціях в Україну, тому офіційний Київ буде надолужувати відставання у відносинах з Пекіном.

Про це міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко написав у своїй статті для видання "Дзеркало тижня. Україна".

Міністр вважає Китай дуже перспективним партнером для України. "Дві речі, які вразили мене в ході подорожей в КНР в останні роки. Перша - обізнаність китайської сторони, її розуміння непростих реалій українського політичного життя. І друга річ - китайський інтерес до України. Він не менш виражений і масштабний, ніж наш", - зазначив Грищенко.

"Очевидно, що Україні має потенціал інвестиційного ельдорадо. Однак ми традиційно (іноді обгрунтовано, а іноді в силу особливостей національного характеру) боїмося, що інвестиційний бум виллється в "розпродаж України" і кінець національного суверенітету", - зазначив він.

Міністр також висловив переконання, що прихід в Україну китайського інвестиційного капіталу - річ позитивна. "Його не тільки не потрібно боятися, а й слід всіляко вітати - як фактор, який дасть нашій економіці додаткову стабільність і впевненість у завтрашньому дні", - вважає він.

"Були роки, коли, намагаючись випередити час на європейському напрямку, ми відверто відставали на китайському. Надолужувати це відставання непросто. Проте іншого шляху у нас немає. Китай - це глобальна сила. Причому на полі європейської політики він має всі шанси бути силою спокійною, не нав'язливою, а це для нас особливо цікаво", - зазначив Грищенко.

Нагадаємо, на 18-20 червня 2011 року в Українi вперше за останні 10 років відбувся офіційний візит глави КНР - чинного лідера Ху Цзіньтао. За підсумками зустрічі з президентом Віктором Януковичем були підписані українсько-китайські угоди в економічній та інвестиційних сферах на суму 3,5 мільярда доларів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1105 | Додав: adminA | Теги: китай, україна, Ельдорадо, Грищенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]